Protokolom o saradnji do boljih usluga za penzionere u Srbiji

Autor:

Vesti

09.12.2019

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom sajma penzionera u Nišu Kompanija "Dunav osiguranje" i Banka Poštanska štedionica, 7. novembra, potpisali su u Nišu protokol o saradnji sa Savezom penzionera Srbije, kojim će se najstarijim sugrađanima omogućiti dodatne usluge u ove dve državne kompanije.

RepublikaFoto: Tanjug
Govornici i zvanice na svečanom otvaranju Sajma penzionera u Nisu

Protokol su potpisali predsednik Izvršnog odbora Kompanije "Dunav osiguranje" Mirko Petrović, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić, predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić, kao i predsednik Izvršnog odbora Pokreta trećeg doba Srbije Vasilije Belobrković.

Izvršni direktor Banke Poštanske štedionice Bojan Kekić naglasio je važnost saradnje sa Kompanjom "Dunav osiguranje" i krovnom organizacijom penzionera Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Mirko Petrović pedsednik kompanije Dunav osiguranje 

I "Dunav osiguranje" i Banka Poštanska štedionica, kako je naveo, lideri su u državnom bankarskom sektoru, pogotovo u oblasti osiguranja, a protokolom sa Savezom penzionera, najstarijim sugrađanima biće omogućene dodatne pogodnosti u ove dve kompanije.

- Biće dovoljno da penzioner donese samo člansku kartu da je član udruženja penzionera ili da donese penzioni ček na kome se vidi da plaća članarinu, a naša je obaveza da penzionerima damo puno pogodnosti - rekao je Kekić.

Banka je, kaže, ponosna na to što važi za " banku penzionera" i naveo da ta banka ima najmanje nenaplativih kredita i stabilne izvore finansiranja.

RepublikaFoto: Tanjug
Potpisivanje protokola o saradnji

Predsednik Izvršnog odbora Kompanije "Dunav osiguranje" Mirko Petrović ističe da je protokolom proširena saradnja na polju usluga osiguranja i bankarstva koje se nude članovima Saveza penzionera, odnosno njegovim članovima, najstarijim sunarodnicima u našoj zemlji.

- Dunav osiguranje danas osigurava oko 180.000 penzionera, sarađuje sa preko 160 udruženja penzionera a istovremeno u partnerstvu sa Poštanskom štedionicom osigurava preko 50.000 kreditnih linija koje su prevashodno usmerene ka kreditiranju penzionera - navodi Petrović.

Protokol će posebno, dodaje, omogućiti poboljšanje kvaliteta edukacije penzionera u pogledu proizvoda i usluga koje nude i Poštanska štedionica i Dunav osiguranje.

- Saradnja i poverenje koje nam je dato od strane penzionera Srbije je plod višedecenijeske saradnje "Dunav osiguranja" i penzionera - ukazao je Petrović.

RepublikaFoto: Tanjug

Prošlu godinu Kompanija "Dunav osiguranje" je, prema podacima za kompanije u sektoru osiguranja u jugoistočnoj Evropi, bila na 9. mestu, a Petrović očekuje da će prema podacima za 2019. godinu, "Dunav osiguranje" ući među prvih šest osiguravajućih kompanija jugoistočne Evrope.

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić istakao je značaj potpisanog protokola i naveo podatak da taj Savez zastupa interese oko 1.700.000 penzionera u 170 opštinskih, gradski i pokrajinskih organizacija u zemlji.

- Činimo napore da artikulišemo interse najšire penzionerske populacije i podignemo nivo zastupanja njihovog interesa, a ovim protokolom podiže se institucionalni nivo saradnje i sa jednom i sa drugom državnom institucijom - rekao je Savić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading