Mića Jovanović bio omađijan kada je prodavao "Megatrend"

Autor: Blic, Republika

Vesti

06.12.2019

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Da li sam ja bio omađijan", zapitao se dosadašnji vlasnik Megatrenda Mića Jovanović o navodnom kupcu njegovog univerziteta Dejanu Đorđeviću, kome je, dodaje "verovao na reč".

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Mića Jovanović

Ova, nadasve komična izjava data za televiziju N1 poslednja je u nizu zavrzlama koje nam priređuje tim Đorđević-Jovanović. Tako se sedam dana pričalo o prodaji, ali se onda čarolija raspršila, pošto je Jovanović juče odustao od prodaje univerziteta, a danas Đorđević tvrdi da mu je nesuđeni saradnik juče upadao u kancelariju, slao "polupreteće" poruke, kao i da su ga tri osobe, kako tvrdi, jutros napale na ulici.

Upitan kako je moguće da je te provere obavio tek sada kad su pregovori o prodaju Univerziteta trajali godinu i po dana, Jovanović odgovara da je Đorđeviću verovao na reč.

- Da li sam ja bio omađijan, da kažem uslovno. Šta se meni dešavalo, ja za sebe nemam opravdanje (...) Moja univerzitetska karijera, ako odbijem jednu godinu provedenu u JNA, je 43 godine. Dosta sam u biznisu koji se zove obrazovanje. Radio sam i neke druge, slične konsultantske poslove. Prvi put, zaista ako me pitate da vam objasnim šta se desilo - ne znam. Jednostavno, ja sam bio jedini čovek koji je verovao - kaže Jovanović.

"Biznis zvani obrazovanje"
Jovanović je dodao i da bi neki student verovatno "pao na ispitu" da je postupio kao on.

- Ovo će da bude jedan 'case' (slučaj) pravi za studente, jedan primer lošeg poslovnog odlučivanja - poručuje Jovanović.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dejan Đorđević

Predstavnik konzorcijuma nemačkog investicionog fonda koji je navodno kupio Univerzitet Megatrend Dejan Đorđević saopštio je ranije danas da pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdi da na njegovu adresu nije upućen zahtev, predlog ili ponuda da se raskine ugovor o kupovini te visokoškolske institucije već da je o tome saznao isključivo iz obraćanja osnivača Megatrenda Miće Jovanovića pred televizijskim kamerama.

On je ranije danas izjavio mu je Jovanović upao u kancelariju i tražio da odustane od ugovora.

- Mića Jovanović mi je juče upao u kancelariju u rektoratu i tražio da odustanem od ugovora milom ili silom" - tvrdi nesuđeni kupac Univerziteta "Megatrend" Dejan Đorđević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading