Stajanje na rep bahatim građanima: Komunalci punom parom kažnjavaju nesavesno odlaganje smeća!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

04.12.2019

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada bi svaki sugrađanin koji bahato baci svoje smeće pored kontejnera bio kažnjen sa 25.000 dinara, naš grad bi bio mnogo čistiji. Otkako je počela primena izmenjene odluke o održavanju čistoće grada pre pet meseci, komunalna policija je kaznila 19 nesavesnih žitelja zbog nepropisnog odlaganja otpada. Njih su "komunalci" uhvatili na delu.

Radnici "Čistoće" svakodnevno uklone male deponije sa najmanje 30 lokacija...

Istovremeno, odnosno od jula od kada važi ova izmenjena odluka, "komunalci" su sugrađanima i vlasnicima poslovnih objekata izrekli više od 130 upozorenja da bi predupredili da se smeće ne ostavlja pored na ulici i ne stvaraju deponije.

Komunalni inspektori su, kako ističu u Gradskoj upravi, pokrenuli ukupno 879 upravnih postupaka, odnosno toliko je naloga dato JKP "Čistoća" da ukloni otpad koji su nesavesni građani ostavili, a nisu zatečeni na licu mesta. Komunalni inspektori zapisnikom nalažu mere da se ukloni otpad, a ukoliko se to ne ispoštuje, onda se donosi rešenje i određuje se rok u kojem se otpad mora ukloniti sa površine javne namene.

- Posebno karakteristični delovi grada gde su komunalni inspektori i komunalni policajci zatekli ljude u ovom prekršaju su Liman, Podbara, Detelinara - novo i staro naselje, Telep, Salajka, Klisa, uže jezgro grada i Petrovaradin - nabrajaju u Gradskoj upravi kritične tačke. - I u narednom periodu nastaviće se sa pojačanom kontrolom i nadzorom odlaganja komunalnog i drugog otpada.

U JKP "Čistoća", s druge strane ističu, da svakodnevno sa 30 lokacija širom grada uklone male divlje deponije, i zbog toga apeluju na sugrađane da ne ostavljaju krupni, kabasti otpad, staru sanitarnu opremu i šut u kontejnere za komunalni otpad, pored kontejnera ili na javnoj površini.

IZNAJMI KONTEJNER

Za kabasti otpad, odbačeni građevinski materijal ili sanitarnu opremu, kako kažu u JKP "Čistoća", može se iznajmiti veliki kontejner. Građani, kako ističu u ovom komunalnom preduzeću, mogu da sačekaju i organizovane akcije postavljanja takvih kontejnera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Čedomir

04.12.2019 11:37

Ne možemo pored svakog konteejnera da postavimo po jednog inspektora. Treba vaspitavati bar omladinu i učenike.