Steže se obruč oko bahatog tajkuna, džabe se "vadi" na političare

Autor:

Vesti

03.12.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga o divljim deponijama u Beogradu, iza kojih, kako je pisao Srpski telegraf, stoji Vojkan Krstić, vlasnik "Elita gradnje", privodi se kraju.

RepublikaFoto: e-stock/M.RODIĆ
Divlja deponija u Đurđevdanskoj ulici

Po nalogu Drugog tužilaštva, policija prikuplja informacije i saslušava svedoke i potencijalne osumnjičene, a kako se obruč steže oko Krstića tako i on na sve moguće načine očajnički pokušava da stopira istražne radnje preko svojih veza. U tome, kako se može čuti, poziva se (bezuspešno) na pojedine političare s kojima je navodno blizak, a pokušao je u nekoliko navrata da nađe neku konekciju i unutar same policije i tužilaštva. To mu, međutim, baš i ne polazi za rukom.

A razloga za brigu Krstić i te kako ima. Tako će, recimo, stanari Đurđevdanske ulice u Kumodražu danas dati iskaze o svemu što su preživeli s Krstićem, kao i o deponijama kojima je zagadio ovo beogradsko naselje, gde je godinama donosio sve i svašta.

- Moja supruga, ja i još dvoje komšija iz naše ulice pozvani smo da damo iskaz u Drugom tužilaštvu u Beogradu. Ni ja ni komšije nemamo šta da krijemo, reći ćemo sve što znamo o Krstiću - kaže za Srpski telegraf Novica Janjić, jedan od stanara iz Đurđevdanske.

Još jedna deponija

Poslednjih dana Krstić je obustavio istovaranje šuta na deponiji u Đurđevdanskoj ulici. Međutim, sada je, kako saznajemo, na kilometar i po odatle nikla nova deponija u Miholjskoj ulici, takođe u Kumodražu.

Podsećamo, vlasnik "Elita gradnje" ih je, kako tvrde meštani, godinama maltretirao i zagorčavao im život. Na deponiji koju je napravio u neposrednoj blizini istovaran je šut sa mnogobrojnih gradilišta, za šta je Krstić po kamionu naplaćivao od 1.200 do 1.700 dinara. Kada su se pobunili, pretio je da će ih sve pobiti, a kuće im zapaliti.

Krivičnu prijavu zbog divljih deponija podneo je grad Beograd.

Vojkan Krstić ni juče nije odgovorio na naša pitanja.

ČINJENICE o Vojkanu Krstiću

RepublikaFoto: facebook.com/Vojkan Krstic

* Zgrnuo bogatstvo ucenjujući građevinare da šut voze na njegove deponije

* Žitelji Kumodraža svedočili da im je Krstić pretio da će ih pobiti kada su se pobunili protiv njega

* Lažno se predstavljao kao humanitarac, ali mu je to bio paravan za mutne poslove

* Vlasnik je Spasilačkog centra Srbije, paravojne formacije, čije sedište je na manje od kilometar od kuće Aleksandra Vučića u Jajincima

* Umešan je u lanac prostitucije, a dokaze protiv njega izneo je pod imenom i prezimenom Radovan Vojnić, čiju suprugu Aleksandru je podvodio

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Stepa

10.12.2019 09:34

Reketas, zelenas, iznude,ucene, pretnje, prebijanja, divlje deponije, divlja gradnja, divlji automobili, prostitucija, opijati......

Odgovori 11 0
Dejan

10.12.2019 16:24

A pljacka beozoovrta

Odgovori 10 0
Kum

10.12.2019 17:39

Jel bese neka Ivana opstina vozdovac kuma sa ovim krimosom

Odgovori 12 0
Jevta

15.12.2019 09:27

Zasto ovaj krimos jos nije uhapsen?

Odgovori 10 0