Sindikat policije i policijskih starešina o kompromitovanom saobraćajcu: Kriminalu nema mesta u policiji!

Autor: Republika

Vesti

02.12.2019

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sindikat policije i policijskih starešina oglasio se o korumpiranom saobraćajnom policajcu Nikoli Stojanoviću o čijim malverzacijama je Republika pisala u više navrata.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Nikola Stojanović

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Da i najhumanije zakonske odredbe, usmerene na čuvanje dostojanstva zaposlenih, mogu da se zloupotrebe, primer je Nikole Stojanovića. suspendovanog vođe saobraćajnog sektora PI Bačka Palanka u PS Bačka Palanka. A upravo je to kolega Stojanović uradio kada je protiv svojih rukovodilaca – načelnika PS Bačka Palanka Dejana Stojanova i zamenika komandira iste jedinice Zorana Duvanjaka, podneo prijavu sudu za mobing. I to u trenutku kada je sektor unutrašnje kontrole MUP-a R.Srbije pokrenuo disciplinski postupak protiv njega zbog "nečasnih radnji kojima je oštetio budžet Srbije o narušio ugled policije".

Zapravo, Stojanović je iskoristio klimu i "frišak" zakon koji se odnosi na mobing, kao i uverenje da je veoma rasprostranjen i da je upravo on žrtva mobinga. Ovakva "prazna priča" imala je, po automatizmu, "prođu" u Višem sudu u Novom Sadu a zatim i u Apelacionom sudu u istom gradu, tako da je navodni mobing potvrđen i presudama. A to, navodno, zlostavljanje na radu se sastojalo u nastojanju pomenutih odgovornih rukovodilaca, da zaštite zakon koji je Stojanović uveliko kršio dojavljujući licima iz kriminogene sredine da su u saobraćajnom prekršaju, prećutkivao je kršenja tih propisa, pa je čak i ostale kolege, njemu podređene, nagovarao da gledaju "kroz prste" pojedinim prekršiocima. Takođe, iako je pripadnik policije, intenzivno se družio sa kriminalcima. U "Republici", portalu "Srpskog telegrafa" objavljena je i fotografija vajnog policajca u noćnom provodu sa narko-dilerom M.P. kome je i krstio sina, a otkrivena je i njegova veza sa dilerom droge I.S. iz Bačke Palanke, Osilivši se zbog veza sa podzemljem, pokušao je i da (neuspešno) vrši pritisak na svoje rukovodioce, pa su jednom od njih, u tom periodu, bile isečene gume na službenom vozilu. Zbog svega navedenog, Stojanoviću su oduzeti službeni pištolj i policijska značka do okončanja disciplinskog postupka.

Začuđuje još jedan podatak u celoj ovoj policijskoj blamaži (pored navedenih sudskih presuda). Sada na Stojanovićevu stranu staje Strukovno udruženje policije! Očigledno da su kolege – sindikalci reagovali instiktivno – u zaštitu neposrednog radnika, umesto da su se detaljno obavestili o kakvom je kolegi reč kada ga je pomenuti novinski portal "častio" naslovom: “Kompromitovani saobraćajac konačno dolijao: Prestupnicima javljao kako da izbegnu kazne“. Sa stavovima kolega-sindikalaca, da presudama protiv mobinga raste poverenje policajaca u pravosuđe, SPIPS se načelno u potpunosti slaže, ali treba biti veoma oprezan da se ne dođe u situaciju da se daje podrška policajcu koji je „debelo“ zagazio sa one strane zakona.

Što se tiče kolega Dejana Stojanova i Zorana Duvanjaka, oni su svoj profesionalizam dokazali pravovremenim regovanjem na nezakonite radnje, što samo potvrđuje istinu da insistiranje na zakonu nije i ne može biti mobing. U trenutku kada ministar Nebojša Stefanović sa ponosom objavljuje izuzetne rezultate koje je policija Srbije ostvarila u borbi protiv narkomafije, potpuno su besmislene optužbe za mobing koje sudu upućuje policajac koji sa tim istim dilerima droge održava poslovne, prijateljske pa čak i porodične bliske veze."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading