STRAŠNO! Muškarac umalo ostao bez pola ruke zbog "lečenja" u privatnoj klinici! Naplatili mu 11.000 evra - jedva ga spasli u KCS

Autor: S.V.

Vesti

28.11.2019

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da to što je neko skupo platio lečenje kod privatnog lekara ne znači ujedno da će da dobije najbolju moguću pomoć ili uopšte ikakvu pomoć, dokazuje slučaj R.K. iz Lazarevca koji je umalo ostao bez ruke. Njega su, bukvalno, spasli lekari Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.

RepublikaFoto: printskrin/RTS
Dr Biljana Ćertić

Stariji muškarac je naizgled jednog sasvim običnog dana nadrljao kada je pošao da založi vatru kako bi se ugrejao. Otvorio je vrata od furune, a žar je poleteo na sve strane. Polivao se vodom, ali mu je ogromno parče žara ostalo zalepljeno na ruci... Iz dana u dan opekotina se sve više pogoršavala, počelo je da gnoji, boli i peče...

Ubrzo je završio na jednoj velikoj privatnoj klinici u Beogradu gde je stigao sa ozbiljnom infekcijom. Nakon operacije u toj klinici, za koju je kako kaže, morao da proda imanje, da bi isplatio 11.000 evra, završio je u staračkom domu, bez novca, ali i sa rukom u koju nije smeo da pogleda.

Da je ruka u lošem stanju primetila je i socijalna radnica zaposlena u domu za stare gde je R.K. došao i ona ga je ponovo povela za Beograd.

Dr Biljana Ćertić, načelnica Odeljenja za opekotine rekla je za portal "Republika" da je pacijent kod njih stigao u teškom stanju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

- To je bila duboka opekotina, i šaka i podlaktica su bile za amputaciju. Na sve to, pacijent ima leukemiju i dijabetes koje samo pogoršavaju komplikaciju. Već tri nedelje preduzimamo sve mere da mu spasimo ruku. Lečenje je još u toku. I dalje se borimo, ali smo mu sačuvali šaku od amputacije - kaže doktorka Ćertić. 

Međutim, iako je podlaktica uspešno izlečena, kao i šaka, nije sigurno da će R.K. sačuvati sve prste na ruci.

- Palac, drugi i treći prst smo spasli, za četvrti prst se borimo, a peti će sigurno morati da bude amputiran.

To što je ovaj čovek dao toliki novac, a umalo ostao bez šake, treba svima da bude podsetnik da se ne rešava sve u životu parama i da se dobro raspitate kome poveravate svoje zdravlje jer ovde ne važi ona "ako ne znaš šta je dobro, pitaj šta je skupo". To "dobro i skupo" je ovog puta R. K. moglo da košta pola njegove ruke. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading