Kompanija Mozzart i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost potpisali protokol: Ujedinjeni protiv nasilja nad ženama

Autor:

Vesti

26.11.2019

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost na čijem je čelu prof. dr Zorana Mihajlović i kompanija Mozzart potpisali su danas u Vladi Srbije Protokol o saradnji.

RepublikaFoto: Promo foto
Koviljka Lončar i Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade je tom prilikom istakla da koliko god izgledalo intrigantno da se potpisuje protokol sa kompanijom koja se bavi sportskim klađenjem, sport i svi oni koji su u sport uključeni mogu da doprinesu da smanjimo nasilje nad ženama i devojčicama.
 
- Nasilje nad ženama i devojčicama je ogroman društveni problem u celom svetu. U toku je i globalna kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" čiji smo deo. Od nedavno, zajedno sa kompanijom Mozzart, uključili smo i košarkaše i ragbiste Zvezde i Partizana, jer velika je stvar kada sportski rivali stoje zajedno udruženi u borbi protiv nasilja nad ženama - rekla je Mihajlovićeva.
 
Koviljka Lončar, generalna direktorka kompanije Mocart istakla je da nije slučajno što je danas i zvanično potpisan Porotokol o saradnji sa Koordinacionim telom, jer ova kompanije poštuje principe rodne ravnopravnosti u svom poslovanju i godinama unazad doprinose borbi protiv nasilja nad ženama.

Foto: Promo foto

- Mi smo kompanija koja broji više od dve i po hiljade zaposlenih, od toga je 70 odsto žena, dok se njih 40 odsto nalazi u menadžmentu. Pored toga, već deset godina pomažemo sigurne kuće i pomogli smo da se žene žrtve nasilja zaposle u našoj kompaniji. Potpisivanjem ovog Protokola očekujem da ćemo se još snažnije i efikasnije boriti protiv nasilja nad ženama i pozivamo i druge kompanije da nam se priključe - rekla je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
toma

27.11.2019 12:29

Ujedinjeni protiv nasilja nad ženama i muškarcima! Nasilnika ima medju muškarcima i medju ženama.