Peronska u Nišu 300 dinara

Autor:

Vesti

24.09.2017

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz cenu autobuske karte, koja u međumesnom saobraćaju nije jeftina ni za jedan grad, putnici moraju dodatno da izdvoje od 100 do 300 dinara samo za peronsku kartu. Pritom, na mnogim autobuskim stanicama, uz sve ovo, posebno se naplaćuje korišćenje toaleta i rezervacija mesta u autobusu!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zarađuju na putnicima: Naplaćuju čekanje autobusa

Najviše gneva izazvala je cena peronske karte u Nišu, koja iznosi čak 300 dinara! Nešto jeftinije, "samo" 160 dinara, jeste za putnike koji se ne voze autobusima "Niš ekspresa", dok cena peronske karte za putovanje ovim prevoznikom zavisi od pređene kilometraže. Zašto je cena peronske karte ovako visoka, pokušali smo da saznamo od "Niš ekspresa", kom je grad Niš dao najveći deo autobuske stanice na korišćenje. Međutim, u ovom preduzeću drsko su odbili da odgovore na pitanja nazivajući temu "zastarelom".

- To je za nas zastarela priča. A i već smo više puta davali izjave tim povodom u medijima i ne bismo da se ponavljamo - poručili su iz marketing službe "Niš ekspresa".

Oni su čak naveli da su cene peronske karte promenjene odavno, "pre dve godine", iako je novi cenovnik stupio na snagu pre godinu dana, a na našu konstataciju da nikada javno nisu obrazložili cenu karte, ostali su nemi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

U VALJEVU NAJJEFTINIJE

U Beogradu peronska karta iznosi 180 dinara, u Novom Sadu 130, dok je u Užicu poskupela sa 50 na 100 dinara. U ovom gradu se čak plaća i rezervacija mesta u autobusu dodatnih 50 dinara. Peronska karta u Kragujevcu je 100 dinara, dok je u Jagodini 70. U ovom gradu se posebno plaća rezervacija mesta u autobusu, koja košta 20 dinara. U Čačku je cena peronske karte nešto jeftinija i iznosi 80 dinara, u Šapcu 70 dinara, u Subotici 60 dinara. Jeftinom peronskom kartom izdvaja se Loznica sa peronskom kartom od 50 dinara, koliko je i u Staroj Pazovi, dok je u Valjevu karta 40.

230 dinara košta ulazak na peron u Beogradu i upotreba toaleta

PUTNICI OGORČENI

Sandra Petakov, jedna od putnica, kaže za Srpski telegraf da su cene paprene, te da peronska karta i upotreba toaleta koštaju kao nečija puna autobuska karta.

- Da bih samo ušla na peron u Beogradu, treba da platim 180 dinara, a ukoliko moram i do toaleta, samo dolazak na stanicu me košta 230 dinara. To je više od polovine cene autobuske karte na relaciji Beograd - Novi Sad - priča Sandra Petakov.

I Predrag Marinković, koji je samo želeo da isprati devojku do autobusa i pomogne joj sa nošenjem teške torbe, naišao je na neprijatnosti.

- Rekao sam radnicima na stanici da samo želim da joj unesem torbu u autobus, ali nisu hteli da me puste. Morao sam prvo da trčim do šaltera kako bih kupio peronsku kartu, pa su me tek onda pustili - žali se Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading