SPARTANAC U POSLU! Ministar Đorđević dan započinje vežbama, kod njega u kabinetu važe 22 pravila i nema "ne mogu"...

Autor: Pink.rs

Vesti

23.11.2019

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je u neformalnom razgovoru sa sa novinarkom TV Pink, Marijanom Janković otkrio kako uslađuje privatne i poslovne obaveze.

RepublikaFoto: pink.rs
Zoran Đorđević

Razgovor se odvijao na neobičnom mestu, na kojem Đorđevića građani do sada nisu imali prilike da vide -  u teretani. 

Kako kaže, ustaje rano, vežba, a posle toga odlazi na posao.

- To način i recept kako da se izdrži ceo dan. Imam dvoje dece. Sin mi je profesionalni sportista, trenira veslanje, profesionalac je u prvom timu "Crvene zvezde“ i onda pokušavam koliko mogu da nadomestim godine. Ne dam da me pobedi sa svojim godinama – kaže Đorđević kroz osmeh.

Za ministra saradnici kažu da je "spartanac u poslu", da kod njega nema "ne može" i da imaju tri minuta da izlože problem.

Đorđević kaže da je pravilo "tri minuta" pokušavao da primeni i na sebi, te da je kao državni sekretar u Ministarstvu odbrane pokušavao uvek da bude kratak i koncizan u izlaganju, a sada to očekujem i od svojih ljudi. 

- Postoje 22 pravila u mom kabinetu šta to ne sme da se korisiti kao opravdanje. To su "ne mogu", "ne znam", "nisam bio tu", „"ja jesam preneo, ali nije izvršeno"... – rekao je Đorđević.

Foto: ST/D. KADIĆ

- Biti ministar odbrane je i čast i privilegija. Ministarstvo rada, sad druge,strane, odslikava brigu države o našim građanima i to je velika odgovornost. Dosta,stvari smo započeli, za dosta stvari treba vremena,  radimo reformu socijalne zaštite, uradili smo dosta kada su u pitanju osobe sa invaliditetom. Sledimo predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i shvatili smo iz njegovog ličnog angažovanja da je briga o,deci i mladima najbitnija, jer je to naša budućnost. Posvetili smo se tome da, probamo da zaustavimo ekonomske migracije, da radimo na tome da podstičemo,rađanje i brigu, ali ne smemo da zaboravimo najstarije. Ako imate lični kontakt,sa njima to im je najbitnije. Kada se pojavite znaju da nemate šta da krijete, drugačije je kada vas gledaju preko televizora.  To smo videli u prošlosti - ta demagogija, brinemo a ništa ne radimo. Mi nemamo šta da krijemo, želimo da pomognemo ljudima – istakao je ministar.

On kaže da nastoji da on dođe do ljudi, a ne da oni dođu do njega:

- Stalno sam na terenu i želim da obiđem celu Srbiju, to je najbolji način da seuverite gde je šta potrebna – naveo je Đorđević koji kaže da mu je od svihteških trenutaka sa kojima se kroz rad suočio najteže bilo kada su poginulipripadnici Vojske Srbije na svom zadatku.

Kako dodaje, pre 25 godina nijie video sebe na ovom mestu.

- Tada nisam ni razmišljao o tome, nisam imamo želju da se bavim politikom. Razlog zašto se bavim politikom je predsednik Vučić i njegov lični poziv. Kada se od vas traži samo da radite pošteno i u korist države to nema cenu – rekao je Đorđević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading