"Sa tobom je sve imalo smisla": Bolni oproštaj drugova od Mihajla Sporića

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

21.11.2019

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fizičar Mihailo Sporić, koji je preminuo 7. novembra u Velikoj Britaniji, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, a profesori, drugovi, dirljivim rečima oprostili su se od Mihajla na komemoraciji u Matematičkoj gimnaziji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Komemoracija u Matematičkoj gimnaziji

Komemoraciji prisustvuje i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Mihajlova razredna vidno uznemirena podsetila je na Mihajlove reči iz poslednjeg pismenog zadatka kada je rekao da će vreme provedeno u Matematičkoj gimnaziji meriti po prijateljstvima koja ostaju posle nje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabic (levo) i majka (desno) preminulog Mihajla Sporića

Direktor Matematičke gimnazije istakao je da je veoma ponosan što je Mihajlo bio učenik njihove škole.

Od Mihajla su se oprostili i njegovi prijatelji iz Matematičke gimnazije. Drugari iz razreda istakli su da je voleo da se bavi sportom, da je istrčao dva puta beogradski polumaraton, da je voleo da svira klavir, da učestvuje na karaokama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Donedavni direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović

- Bio si drug na koga je mogao svako od nas da se osloni. Svaki problem bi premostio na najbolji mogući način -  rekao je Mihajlov prijatelj iz škole, i dodao:

- Mihajlo prijatelju naš, sa tobom je sve uvek bilo posebno, svaka igra je imala više smisla, svaki trenutak ispunjen. Ponosni smo što smo bili deo tvog života, tvoja hrabrost i snaga će nam uvek biti inspiracija.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Učenici Matematičke gimnazije na komemoraciji

Srpski fizičar Mihailo Sporić, koji je preminuo 7. novembra u Velikoj Britaniji, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu i osvojio veliki broj nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz fizike, matematike, astronomije.

Mladi fizičar je studirao na Triniti koledžu u Kembridžu, a sa karcinomom pluća borio se dve godine. Preminuo je tokom završne godine studije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading