Osnovce hteli da voze autobusima sa neispravnim kočnicama: Prekršajna prijava protiv "Niš ekspresa", policija sprečila tragediju!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

20.11.2019

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Nišu podnela je prekršajne prijave protiv prevozničkog preduzeća "Niš ekspres" zbog tehničke neispravnosti tri autobusa koja je trebalo juče da voze učenike drugog razreda OŠ "Sveti Sava" na ekskurziju u Pirot.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ustanovljeno je da su samo dva autobusa ispravna dok su na ostalima uočeni ozbiljni kvarovi koji su mogli da ugroze bezbednost putnika. Nakon što je policija isključila neispravna vozila iz saobraćaja, "Niš ekspres" je poslao druga vozila, pa su deca otišla na planirani izlet.

Kako je saopštila niška Policijska uprava, vanrednim tehničkim pregledom ustanovljeno je da su autobusi imali neispravne kočnice, nije im radio uređaj za odmagljivanje i odmrzavanje vetrobranskog stakla, brisači su bili oštećeni, a folije na staklima nisu bile atestirane.

- Zbog uočenih propusta podnete su prekršajne prijave protiv vozača, odgovornog lica u pravnom licu i protiv pravnog lica - rekli su u policiji.

Direktorka škole Sanela Tarana priznaje da se začudila kada je čula da su autobusi neispravni naročito zbog toga što su dan ranije ista vozila prevezla njene učenike do izletišta Grza.

- Čula sam samo da se pominju neatestirane folije ali ne i neka druga neispravnost. Naravno da je bezbednost dece na prvom mestu pa smo odlučili da sačekamo druge autobuse što je potrajalo, ali je to bilo bolje rešenje nego da otkažemo izlet. Od 117 učenika samo troje je otišlo kući, izlet je bio uspešan i ja sam bila sa decom i sve je dobro prošlo - objasnila je Tarana.

Novica Tasić, zamenik generalnog direktora Niš ekspresa kratko je naveo da je policija učinila svoje, a da su oni uradili ono što je trebalo.

- Poslali smo druge autobuse i sve je rešeno - rekao je Tasić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading