Danas je Međunarodni dan muškaraca! Mihajlović: Bez njih nema rodne ravnopravnosti

Autor: Tanjug

Vesti

19.11.2019

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svetu se danas obeležava Međunarodni dan muškaraca, a potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručuje da je borba za veću rodnu ravnopravnost nezamisliva bez aktivnog učešća muškaraca i pozitivnih primera koje oni daju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zorana Mihajlović

- Ako želimo istinski rodno ravnopravno društvo u Srbiji, to je nemoguće bez poboljšanja rodnih odnosa i isticanja pozitivnih muških uzora koji treba da budu primer u svom okruženju, ali i model na koji će se ugledati dečaci i devojčice u svom odrastanju - navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona je navela da isticanje doprinosa muškaraca u braku, u brizi o deci i porodici, značaja pozitivnih životnih navika i odgovornosti prema sopstvenom zdravlju i zdravlju drugih, otvara put za stvaranje drugačijeg društva, lišenog negativnih stereotipa sa kakvim se danas susrećemo.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vaso

19.11.2019 12:11

Dan muškaraca? Prvi put čujem.