Najveća suma izdvojena za uređenje izletišta Borkovac

Autor:

Vesti

17.11.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada najveća suma biće izdvojena za finansiranje projekata koje su predlagali i izglasali građani opštine Ruma, kroz projekat "Participativno budžetiranje". Stoga će u budžetu za 2020. godinu za tu namenu biti opredeljeno 36,5 miliona dinara.

RepublikaFoto: youtube.com/Fruska gora
Izletište Borkovac

Naime, izmenama plana javnih nabavki u Opštini Ruma, omogućeno je raspisivanje tendera za uređenje izletišta Borkovac. A u budžet za narednu godinu ulaze dva gradska i tri seoska projekta. Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić smatra da je lokalna samouprava jasno pokazala nameru da ispoštuje želje građana, te da je peti ciklus obeležilo najveće interesovanje do sada.

- Imali smo najveći odziv građana i kada je reč o samim predlozima projekata, a i kasnije pri odlučivanju šta je to što bi voleli da se uradi u njihovim sredinama. Shodno dobroj situaciji u kojoj se nalazimo i dobroj prihodnoj strani budžeta, mi smo želeli da ono što su izglasali građani stavimo u projekciju budžeta za narednu godinu. Svakako da je najkapitalniji projekat pešačko-biciklistička staza između Putinaca i Donjih Petrovaca od gotovo 20 miliona dinara. Verovatno poneseni izgradnjom staze između Putinaca i Žarkovca, građani su izrazili želju da povežemo i ova dva sela. Dali smo saglasnost, naravno podjednako su važni i ovi nešto manje finansijski zahtevni projekti, poput nabavke školskih ormarića ili dečijih igrališta - rekao je Mančić. 

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Ruma

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading