Na lepu Danu, lepe se dolari! Javašluk u crkvi u Americi se nastavlja, a ovako se sveštenik pravda

Autor:

Vesti

12.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su prikupljali pare u skladu sa verskim načelima, niko ih nije fermao ni dva odsto. Sada kada se u akciju uključila "Grandova" pevačica Danijela Dana Vučković, koja u spotovima pokazuje golu zadnjicu, a na posteru gole grudi, dolari samo lete...

RepublikaFoto: youtube.com/Danijela Dana Vuckovic
Danijela Dana Vučković privlači novac

Ukratko nam ovako prota Milan Krstić objašnjava zašto od Crkve Sveti Simeon Mirotočivi u Americi 23. novembra pravi kupleraj, odnosno organizuje šatru, pevaljku i specijalitete sa roštilja - od ćevapa do piletine na žaru.

Da privuku narod

- Godine 2005. odlučilo se da se uđe u novi projekat - podizanje hrama. Da bi se to postiglo, moralo je da se, pored duhovnih programa, pojačaju i razni (Fund raising) događaji, za različite ukuse, i na taj način dovede što više naroda da, pored razonode, i na ovaj način finansijski pomognu svoju parohiju - poručuje za Srpski telegraf prota Krstić.

RepublikaFoto: youtube.com/Danijela Dana Vuckovic
Golotinja seva na sve strane

Hram su, ističe, sagradili, u njemu se bogosluži, te je ostalo još nešto malo da se dogradi.

- Kod naše crkve organizujemo, pored slave hrama i Kola srpskih sestara, i proslavu srpske Nove godine, imamo po Vaskrsu Srpski festival, ali smo uveli i pokladni piknik. Pošto krajem novembra počinje Božićni post, a od festivala nismo imali nikakva veća okupljanja, želja nam je da još jednom pre posta okupimo narod i napravimo piknik. To se održava napolju pod šatrom i, naravno, tu bude novokomponovana muzika (nekad sa pevačem, nekad sa pevačicom), u sali bude folklor... I tako uz domaću hranu i druženje uspemo da prikupimo još malo novca da dovršimo hram - objašnjava prota.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

ŠTA ZNAMO O OVOM DOGAĐAJU

  • 23. novembra u crkvi u Majamiju održava se Pokladni piknik pod pokroviteljstvom "Grand produkcije"
  • u glavnoj ulozi su pevačica dubokog dekoltea Danijela Dana Vučković, klavijaturista Jefta i gitarista Dača
  • sve se dešava u Eparhiji istočnoameričkoj, kojom upravlja episkop Irinej Dobrijević
  • Dobrijević sa vladikama Maksimom i Longinom praktično deli Ameriku na tri crkvene celine
  • "Ja ću se potruditi da sve protekne u dobrom raspoloženju i veseloj atmosferi. Očekujem da će doći dosta ljudi iz naših krajeva. Prošle nedelje je izašao moj novi spot "Koktel ljubavi" u izdanju "Grand produkcije" - pohvalila se Srpskom telegrafu Dana, koja se u ovom spotu pojavljuje oskudno odevena

Za neki dan i crkveni poster

Zatim prota pruža objašnjenje i kako je nastao poster na kojem obnažena Dana promoviše bujne grudi, a klavijaturista Jefta i gitarista Dača najavljuju uzbudljiv koncert u crkvi.

- Pošto je za muzičare reklama najvažnija stvar, gospodin Jeftić, orguljaš, odmah je po angažovanju za sviranje napravio poster da bi narod što pre znao gde će da sviraju. Izbor slike na posteru i nije nešto po čemu bih ja voleo da bude naša zajednica prepoznata, ali to je njihov poster i njihov način kako da se reklamiraju. Ja sam čekao da se na sednicama dogovorimo o još nekim detaljima, pa da napravim crkveni poster, koji će zvanično da bude i poziv, i ovih dana će i on biti postavljen - zaključuje prota Krstić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading