Krstić opet baca otpad u Kumodražu: Sad kamione istovaruje i po mraku

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mračni poslovi pod okriljem mraka! Kamioni Vojkana Krstića, vlasnika "Elita gradnje", ponovo tutnje voždovačkim naseljem Kumodraž i dovoze otpad. Najgore je, kažu građani koji su nam se javili, bilo u noći između nedelje i ponedeljka.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/facebook.com/Vojkan Krstić
Vojkan Krstić

Uspaničeni stanari obližnje Đurđevdanske ulice pozvali su Srpski telegraf, koji je u seriji tekstova pisao o tome šta Krstić radi, i požalili se da vlasnik mnogobrojnih divljih deponija po Beogradu sada otpad baca i noću, što ranije nije bio slučaj.

- Bolestan sam i loše spavam, a prošle noći su me probudili kamioni koji su tutnjili kroz obližnju Zemljoradničku ulicu. Ustanem, odem do bašte i imam šta da vidim. U zlo doba po mrklom mraku kamioni su dovozili i istovarali na deponiju ko zna šta. Pokušao sam kroz mrak da razaznam šta istovaruju, ali nisam uspeo. Kad sam ustao ujutru, ponovo sam otišao do bašte i vidim da je na deponiji nasuta sveža zemlja da se prikriju tragovi - rekao nam je vidno uznemiren jedan od stanara Đurđevdanske ulice.

PLAŠE GA SE

Moli da mu ne spominjemo ime jer se plaši Krstića, koji im je više puta pretio da će ih sve pobiti i zapaliti im kuće.

- Na deponiji nema svetla, pa se istovaralo pod farovima kamiona. Noćas je prošlo više od desetak vozila. Ne znam šta su dovezli i iskrcali na smetlištu, ali sigurno ništa dobro, čim koriste mrak da sakriju šta rade - kaže naš sagovornik.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mesto na kojem je deponija

Iz njegove bašte kao na dlanu se vidi Krstićeva divlja deponija, koja se sa prvobitnih 15 ari, koliko je on navodno kupio, proširila i sada zauzima više od dva i po hektara. Otpad klizi niz brdo i već je stigao do električnih vodova koji se nalaze čitav kilometar od njegovog smetlišta.

Kako kažu meštani Đurđevdanske ulice, kamioni opet danima tutnje okolo, nekad ih prođe i više od 50, ali je ovo prvi put da se otpad istresa noću.

MILIONSKI BIZNIS

Tako se milionski biznis sa divljim deponijama nastavlja, iako se Uprava kriminalističke policije, po nalogu Drugog tužilaštva, uveliko bavi divljim smetlištima u prestonici. Kako je naš list već pisao, očekuju se i prva saslušanja, a među onima koji će dati iskaz je sasvim sigurno i Vojkan Krstić.

Vojkan Krstić danas nije odgovorio na naša pitanja.

ČINJENICE

  • Vojkan Krstić zgrnuo bogatstvo ucenama građevinara da šut dovoze na njegove divlje deponije
  • Po kamionu šuta naplaćuje između 1.200 i 1.700 dinara
  • Čak 50 kamiona dnevno dovozi otpad samo na deponiju u Kumodraž
  • Predstavlja se kao humanitarac, ali mu je to paravan za mnogobrojne mutne poslove, među kojima je i prostitucija
  • Vlasnik je paravojne formacije Spasilački centar Srbije, čije sedište je na manje od jednog kilometra od kuće predsednika Vučića u Jajincima

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Stršljen

12.11.2019 09:11

Elitni momak i elitno društvo.

Dare

15.11.2019 09:24

To se kaze opstinski kriminalac

Lale

15.11.2019 13:00

I sinoc su celu noc dovozili sut i otpad

Gospodin ugledni

17.11.2019 00:52

To je dokaz da ima podrsku opstine Vozdovac, policije i komunalne policije i da su oni saucesnici u ovom kriminalnom poslu sa divljim deponijama