Mihajlova nastavnica fizike: Prošle godine rezultati su bili čisti, svi smo verovali da je sve prošlo

Autor:

Vesti

10.11.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt Mihajla Sporića pogodila je ne samo njegove najbliže već i čitavu Srbiju koja je ostala bez jednog genija.

RepublikaFoto: facebook.com/Aleksandra Dimic
Aleksandra Dimić

Ovo potvrđuje i Aleksandra Dimić koja je bila Mihajlova nastavnica fizike, a za njega kaže da je bio posebna osoba u njenom životu.

- Da, imao je baš takvu ulogu u mom životu i u životu svih drugara, prijatelja iz škole, ljudi u okruženju. Bio je sjajan, predivno vaspitan, sa strpljenjem za svakoga. Želeo je da pomogne svima. Bio je ne samo najbolji sportista, najbolji fizičar, najbolji učenik nego i mnogo više od toga - kaže Aleksandra i dodaje - da Mihajla nikad nije videla ljutog.

Bolest ga nije promenila

- Bio je optimističan, niste mogli da ga vidite da se ne bori, da ne veruje u život i pored svega što ga je snašlo. Predivno je svirao klavir. Organizovao je okupljanje drugara, ja sam starija od njega šest godina, on me je naučio neke društvene igre. Na jednom putovanju je kazao da je žrtvovao pola kofera da bi poneo društvene igre. Najviše smo voleli da igramo avalon. Kad se pojavio, Mihajlo nas je učio kako se igra. Cela Matematička sada igra tu igru.

Tokom prve godine na Kembridžu propustio je čitav trimestar, priča nastavnica fizike.

- Za finalne ispite uspeo je sve da nadoknadi i da bude, kada se pogledaju prethodne tri godine, najbolji student fizike na Trinitiju.

Kako kaže, svi su bili uz njega.

RepublikaFoto: youtube.com/B92
Mihajlo Sporić

- U prvim trenucima niko nije bio siguran koliko je ozbiljna situacija dok nisu završena sva ispitivanja. Kad je Mihajlo postao svestan situacije, otvoreno je pričao o svemu. Mi smo ga bodrili, ali on je govorio: Biće sve dobro. Prošle godine rezultati su bili skroz čisti i svi smo verovali da će to ići pozitivno.

Univerzitet Kembridž, na kojem je Mihajlo studirao fiziku, objavio je trodnevnu žalost povodom smrti svog studenta. Prosleđen je i predlog da se ustanovi nagrada u čast Mihajla, studenta završne godine na odseku prirodnih nauka i nosioca nagrade IB Triniti koledža za prirodne nauke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading