Vozači jedva dočekali otvaranje Koridora 10: Za noć prošlo 5.000 vozila

Autor:

Vesti

11.11.2019

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novootvorenom deonicom auto-puta u prvih 12 sati prošlo je 4.869 vozila, potvrdio je juče za Srpski telegraf direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Otvaaranje Koridora 10

Puštanjem u saobraćaj istočnog kraka Koridora 10 u subotu, koji je povezao Srbiju sa Bugarskom, potpuno je završen ovaj panevropski saobraćajni koridor. Time se Srbija našla u samom vrhu u regionu po dužini auto-puteva, a građani su dobili na raspolaganje novi auto-put dužine 86,9 kilometara od Niša do graničnog prelaza Gradina! Čitava ova razdaljina prelaziće se sada za samo oko 50 minuta.

Završetkom ovih radova Srbija je postala rekorder po broju kilometara auto-puteva u regionu, potvrdila je za Srpski telegraf ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Srbija danas ima 950 kilometara auto-puta, što je više od Bugarske, Rumunije, Albanije, Makedonije, Crne Gore i BiH, a manje samo od Hrvatske, ali će se i ta razlika smanjivati kako budemo završavali nove projekte koje realizujemo i otvarali nove auto-puteve - naglasila je ministarka.

Ona je najavila da će već 19. decembru biti puštena u saobraćaj još jedna deonica, Surčin-Obrenovac, dužine 17,6 kilometara, sa kojom ćemo, kako kaže, imati kompletirano ukupno 120 kilometara auto-puta Miloš Veliki.

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Ove i naredne godine počinje izgradnja pet novih auto-puteva

- Ove i naredne godine počinje izgradnja pet novih auto-puteva. Deonica Preljina-Požega, koja se već gradi, biće završena do kraja 2021, odnosno početkom 2022. Počeli su radovi i na deonici Sremska Rača - Kuzmin, kao prvoj deonici auto-puta Beograd-Sarajevo. Očekujemo da 19. novembra potpišemo sa azerbejdžanskim "Azvirtom" komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, na kojoj će radovi početi ove godine, i to na mostu preko Save - navodi ministarka.

Zaključuje da uskoro očekuje da počnu i radovi na Moravskom koridoru, a naredne godine i na deonici od Niša do Pločnika.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do 1. decembra vožnja auto-putem istočnog kraka Koridora 10 biti besplatna.

- Za Srbiju ovaj auto-put ne znači samo kilometre već i povezivanje, nove investicije, nova radna mesta, veće plate i ostanak ljudi na svojim ognjištima. Ovo je budućnost koju želimo da ostavimo našoj deci - izjavio je Vučić.

On je istakao da je ovaj put i kilometri puteva koji su do sada izgrađeni upravo ono što su želeli kad su počeli da menjaju zemlju i sebe.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Zoran Drobnjak

- Nećemo stati na ovome, nastavićemo dalje, gradićemo bez prestanka da bismo imali više posla, više investicija, da bismo završili taj čarobni krug i da bismo mogli da kažemo da smo stvorili uspešnu i najlepšu, za nas svakako najlepšu, zemlju na Balkanu - poručio je Vučić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading