(VIDEO) U manastiru Tumane novo čudo: Dečak koga su lekari otpisali izlečio rak bubrega

Autor: Alo, Republika

Vesti

08.11.2019

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manastir Tumane nalazi se u Golubačkoj dolini, a od Golupca je udaljen 12 kilometara. Postao je poznat po tome što što čini čuda za one koji dođu da se pomole.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Manastir Tumane

Valentina iz Makedonije, koja je došla u manastir zbog zdrastvenih problema svog sina kaže da je molitva u ovom manastiru uspela da izleči njenog sina od karcinoma bubrega.

- Mom sinu su rekli da ima tumor bubrega. Čuli smo za Tumane i onda smo krenuli ovamo sa verom u to da je Bog velik i svemoćan. Došli smo na jednu molitvu... - kaže Valentina koja je došla iz Makedonije.

 

Ikona dvaput neoštećena u požarima

Foto: ST/N. MANDIĆ

Ikonu Majke Božje u Tuman su doneli ruski monasi 1936. na inicijativu Sv. Jovana Šangajskog.

- To je drevna svetinja, silna čudesa se pred njom događaju. Mnogi parovi bez dece su imali njen blagoslov i iskustvo da su, moleći se pred njenom ikonom, dobili porod. Ikona je dvaput sama sebe spasla iz požara, gorela je i nije sagorevala. Šezdesetih godina je ukradena odavde i u vozu se dogodio požar, sve je izgorelo, ali plamen nju nije zahvatio. Pre toga, 1918, u zgarištu manastira u Rusiji je nađena, ničega nije bilo, samo šut i lom, a ikona je otkrivena ispod. Tako je i spasena i doneta ovde.

- Operacija je bila zakazana u Turskoj, a posle Tumana smo otišli kod lekara koji su bili u čudu jer je bubreg bio čist. Sve analize su mu najnormalnije. Lekari su nam rekli da nema potrebe da dolazimo ponovo, da ne mora više da pije lekove - kaže ona i dodaje da su sad ponovo došli u Tumane da se zahvale.

- Pomolila sam se i za mog brata od tetke koji boluje od raka linfnih žlezda. Za njega sam uzela ulja ovde, čim ih je namazao odmah je tražio da jede. Lekari su mu rekli da ima još par dana života, a on je sada bolje... - rekla je Valentina ne krijući suze radosnica zbog spasenja njenog sina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading