SNS Žitorađe: Đilas iznosi neistine, deca u vrtić primljena po zakonu

Autor: Tanjug

Vesti

08.11.2019

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opštinski odbor SNS Žitorađe saopštio je večeras da Dragan Ðilas iznosi neistine kada je u pitanju predškolska ustanova Prva radost u tom mestu i ističu da je sproveden konkurs za prijem dece u celodnevni boravak, kao i da je komisija sprovela rangiranje u skladu sa zakonom.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Ilustracija

"Kako prostorni kapaciteti ne dozvoljavaju prijem sve dece u vrtić postoje i deca koja su na žalost našla ispod crte za prijem, među kojima je i mala Marta Milojević", navodi se u saopštenju OO SNS Žitroađe.

Oni ističu i da je prosvetni inspektor Ministarstva prosvete u najkraćem roku postupao po prijavi roditelja i nije našao nepravilnosti u radu komisije.


U kontekstu potrebe i male Marte i druge dece prosvetni inspektor je 3. novembra naložio da se direktor obrati lokalnoj samoupravi za finansiranje i proširenje kapaciteta od 20 odsto, što je direktor i uradio već narednog dana i taj zahtev će biti usvojen na prvoj sednici SO Žitorađa, navodi se u saopštenju.

Oni navode i da ovih dana kreće dogradnja postojećeg objekta predškolske ustanove Prva radost koji će povećati kapacitete za još četrdesetoro dece, nakon čega u opštini Žitorađa neće postojati lista čekanja.

Srpska napredna stranka bori se za svetju budućnost sve dece u Srbiji i sva deca su joj pođednako važna i vredna za razliku od Ðilasa, Bastaća, Jeremića i Obradovića.

Oni podsećaju da je Ðilas Beograd ostavio u ogromnim dugovima, a da od dece oteo objekat za dnevni boravak kako bi pravio rijaliti program i zgrtao milione evra.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je ranije danas da je iz vrtića u Žitorađi izbačeno dete člana ŠP, zbog kako kaže, njegovog opozicionog delovanja.

On je na osnivanju lokalnog odbora te stranke u Kikindi rekao da oni koji izbacuju decu iz vrtića samo zato što im je neko od roditelja član opozicione političke stranke treba da odgovaraju.

Ocenio je i da se u obračunu sa političkim neistomišljenicima "ne preza ni od čega".
Foto: SNS

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
ANA

08.11.2019 07:55

On samo neistine i prica, ko bi jos poverovao u ovo.

Jelena

08.11.2019 08:00

Djlisa u svemu trazi politicke razloge, jer on sam jedino tako i funkcionise .

Mario

08.11.2019 08:00

Djilas je ocigledno toliko opsednut Aleksandrom Vucicem,pa pokusava na sve moguce nacine da ga okarakterise kao osobu koja nista ne radi kako treba.Svi dobro znamo da je Vucic jedini koji je uradio nesto za Srbiju i ispravlja sve sto je taj isti Djilas napravio i pokrao.Djilas je jedan obican lopov,koji je pokrao sve sto je mogao da pokrade,i treba da ga je sramota da se i dalje pojavljuje u javnosti.

sasa

08.11.2019 08:04

Dragane, Dragane, ostavi decu na miru, neka ide u vrtic, neka roditelji mogu normalno otici na posao i zaraditi novac koji im je neophodan da zive i da hrane svoju porodicu.