HEROJ, VITEZ I PUKOVNIK: Ukazao na kršenje zakona, pa oteran u penziju

Vesti

22.09.2017

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gojko Lalović, artiljerijski pukovnik u penziji koji je više puta odlikovan za herojstvo i odbranu zemlje, svoj 62. rođendan danas "proslavlja" na Brankovom mostu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Gojko Lalović

Stojeći na kiši, vojnički uspravno, bivši pukovnik protestuje protiv nepravde koju trpi više od decenije. Naime, Lalović je 2005. godine, kada se usprotivio nadređenima i ukazao na moguću zloupotrebu položaja u vojsci, nezakonito oteran u penziju, a iako je sud tri puta presudio u njegovu korist, Ministarstvo odbrane nikada ga nije vratilo na posao.

- Pre nego što su me nezakonito penzionisali, radio sam u Upravi za stambene poslove i ukazao sam na stravičnu zloupotrebu položaja koja se dogodila. Ona se ogledala u tome što je tadašnji ministar odbrane Prvoslav Davinić doneo rešenje da se stan dodeli licu koje je u tom trenutku već posedovalo mnoštvo nekretnina, toliko da je stambeno obezbedilo čak i svoje praunuke - priča Lalović.

Odmah nakon toga, ministar je naredio Lalovićevo penzionisanje, ali je sud tri puta tu odluku proglasio nezakonitom.

I pored toga, Lalović nikada nije vraćen na posao, a uskoro bi mogao da ostane i bez krova nad glavom. Naime, da bi otplatio stan u kojem živi kao podstanar, on mora da bude zaposlen, a ne penzioner. Banke ne sklapaju ugovore sa vojnim fondom penzionera.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mare

22.09.2017 11:39

Bravo!!! Samo napred, isterajte pravdu do kraja... ne dajte na sabe... napred Gojkooooo!