Otac gurao nastavnicu, vukao za odeću, HTEO DA JE BIJE: Razjaren nasrnuo na maloletnog učenika, napravio haos!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

06.11.2019

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan vid nasilja nad zaposlenima u školama dogodio se ovog puta u OŠ "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci, saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- U utorak, 29. oktobra 2019. godine, u prepodnevnim časovima, prateći svoje dete, u školu je došao jedan od roditelja. U zgradi škole je nasrnuo na jednog učenika, koji se navodno prethodnih dana svađao sa njegovim detetom. Videvši da je taj roditelj nasilan prema učeniku, dežurna nastavnica je pohitala da ga spreči, ali je roditelj bio nasilan i prema njoj, gurao je po hodniku, vukao za odeću i pokušavao da udari. U celu stvar se umešao i jedan drugi roditelj koji se tu zatekao, ali ni on nije uspeo da spreči nasilnika, već je i sam postao njegova žrtva. Još dva dežurna nastavnika koja su došla da zaštite učenike i spreče nasilje, iskusili su na sebi nasilje ovog roditelja - navodi se u saopštenju Unije.

U skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, škola je odmah obavestila policiju koja je izvršila uviđaj, uzela izjave od zaposlenih i sačinila zapisnik.

Takođe je obaveštena Školska uprava Novi Sad, javni tužilac, kao i jedinica lokalne samouprave, odnosno lokalni Savet roditelja, saopštili su u Uniji.

U školi su "Blicu" potvrdili da je do incidenta došlo.

Kako dodaju, Iako policija i tužilaštvo i dalje rade na ovom slučaju, sve zaposlene u školi uznemirila je činjenica da je nasilnik istog dana, oko podneva, opet bio u školi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zaposleni u školi su veoma uznemireni...

Sindikat prosvetnih radnika Bačka Palanka najoštrije osuđuje ovaj slučaj nasilja prema zaposlenima u OŠ "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci, i zahteva od javnog tužioca da što pre preduzme mere koje će omogućiti da se nasilnik primereno kazni.

Prosvetari štrajkuju zbog nasilja u školama

Sindikat prosvetnih radnika Bačka Palanka, kao član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, u petak 8. novembra 2019. godine učestvuje u jednosatnom štrajku upozorenja, koji se održava upravo zbog nasilja u školama širom Srbije.

Odluka o daljim akcijama i protestima biće doneta u zavisnosti od postupanja nadležnih institucija u narednom periodu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stršljen

06.11.2019 09:55

E to je kad država ispusti sve konce iz ruku,i dozvoli da radi ko šta hoće i da se ponaša ko kako hoće,počevši od dece,prosvetara,roditelja,mup-a.Biće još gore i gore ako se nešto ne preduzme da se zna ko kosi ako vosu nosi u ovoj državi.Kad mogu opozicionari da haraju što vide svi,vlast ne preduzima ništa,a narod slepo to glwda i upija.

Kum

06.11.2019 11:09

I kakav primer je taj otac dao učenicima?