Bjelogrlić pokušao da ućutka Srpski telegraf, pa podvio rep i priznao da je njegov sin polomio motoristi nogu

Autor:

Vesti

06.11.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski glumac i režiser Dragan Bjelogrlić na konferenciji za medije koju je sazvao sa namerom da ućutka Srpski telegraf samo je priznao da je njegov sin Aleksej Bjelogrlić (19) u saobraćajnom udesu koji je izazvao prošle godine vozeći bez dozvole slomio nogu motoristi M. V. (39), na kog je naleteo u Karađorđevoj ulici u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Dragan Bjelogrlić na jučerašnjoj konferenciji

Suočen sa činjenicama koje mu je na konferenciji predočio urednik u Srpskom telegrafu Dražen Ostojić, Bjelogrlić je priznao da njegov sin, takođe glumac, ne samo da nije poštovao propise, ne zaustavivši se na znak stop, što je i izazvalo nesreću, nego da je bez njegove dozvole vozio automobil producentske kuće "Kobra film", koja je u vlasništvu njegovog oca i strica Gorana.

- Ne, nisam znao da je vozio moj auto bez dozvole - tihim tonom je rekao Bjelogrlić.

POLICIJA SPORO VOZI?!

Pre toga je Bjela potvrdio ono što je Srpski telegraf pisao u vikend-izdanju i u ponedeljak.

- Gospodo novinari, upravo ste čuli da moj sin jeste izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je povređen jedan čovek - počeo je izlaganje režiser, a potom dodao i obrazloženje:

- Ali nikog nije zgazio i nije pobegao s lica mesta. Upravo suprotno. Pozvao je Hitnu pomoć, bio je uz povređenog dok Hitna nije stigla, ponudio se da mu pomogne da ide s njim zajedno u Urgentni centar. Kada je povređeni to odbio, Aleksej je došao, dovezao auto kući, rekao meni i zajedno smo posetili povređenog. Posle toga je otišao u policijsku stanicu Vračar i prijavio se.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Urednik Srpskog telegrafa postavlja pitanja glumcu

Na tu konstataciju naš urednik ga je pitao zašto Aleksej nije sačekao policiju na mestu nesreće, što je normalna stvar i kod sudara sa lakšim posledicama, a glumac je počeo da zamuckuje:

- Kako mislite da sačeka policiju, šta da radi? Došao je kod mene i rekao je šta je uradio, mi smo odmah otišli... Onda je on otišao u policiju i prijavio se. I policija nije pravila nikakav problem oko toga, videćete u zapisniku, sve je jasno rečeno, sve je ucrtano. Znači nikakav se problem nije desio zbog toga što on nije ostao još sat vremena dok policija ne dođe. To je petak veče kod Beton hale, možete da zamislite koliko policiji treba, pa zar nije u tom trenutku važnije pomoći čoveku? Zamislite vi da imate 18 godina... Moj sin je... Rekao sam vam da tu noć nećemo zaboraviti ni on ni ja, on sve dobro shvata!

Bjela od krivičnog dela koje je počinio njegov sin pokušao da napravi političku priču

OKREĆE NA POLITIKU

Bjelogrlić je u uvodnom izlaganju celoj priči pokušao da da političku konotaciju iako mu je naš urednik jasno stavio do znanja da mi u poslednjih godinu dana ni za kakav njegov politički angažman ne znamo.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Oba ta teksta bespotrebno stavljaju mog sina na stub srama iako je, pretpostavljam, svima jasno da sam meta bio ja. U međuvremenu su do mene stigle informacije da ima spreman tekst o mojoj ćerki i nekoliko tekstova o meni. Ovo sve što se dešava je metoda zastrašivanja i ućutkivanja slobodnomislećih ljudi. Nisam se uplašio, spremno čekam dalje udarce... Nećete me ućutkati ko god da ste! I na kraju, hoću da završim u stilu mog filmskog junaka. Svi koji ovo radite, ako mislite da je Srbija samo vaša, zaje*ali ste se, malo je i moja - kazao je glumac.

ADVOKAT: ALEKSEJ JE SAMO TINEJDŽER

Bjelogrlićev advokat Goran Draganić "objasnio" je kako je cela saobraćajka, u kojoj je oštećeni prošao sa teškim telesnim povredama, a okrivljeni vozio bez vozačke dozvole i prošao bez zaustavljanja na znak stop, umesto krivičnog gonjenja, prošla sa samo 150.000 odštete.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Nadležno javno tužilaštvo postupilo je u skladu sa zakonom, u skladu sa svim okolnostima, i procenjeno je da ovde ima mesta jednom pravnom institutu, a to je odlaganje krivičnog gonjenja ili kako se već to u narodu zove oportunitet. On je to prihvatio, saglasio se, izvršio obavezu i nakon toga je javni tužilac odbacio krivičnu prijavu i, najvažnija stvar za mene kao advokata, upravo kompletan postupak bio je apsolutno identičan kao prema svakom tinejdžeru, svakom građaninu ove zemlje, u skladu sa Krivičnim zakonikom.

Bjelogrlić: Ne dajem izjave Srpskom telegrafu

Na pitanje zašto nije hteo da razgovara na ovu temu još kada smo ga pre objavljivanja prvog teksta pozvali, nego saziva konferenciju sa očiglednim pokušajem udara na slobodu medija, Bjelogrlić je odgovorio:

- Nisam znao šta ćete vi da napišete da bih reagovao, ja sad reagujem na ovo što je napisano. Ja ne dajem izjave, vaš list je nekoliko puta pisao razne stvari o meni, ne moram sad ni da ih spominjem. Ja prosto ne reagujem na te stvari, ali ovog puta reagujem zato što su u pitanju deca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Kum

06.11.2019 11:21

Za teške povrede obavezno zatvor. Kada tom sudiji pregaze dete biće 5 puta strožiji u izricanju kazni.

Odgovori 39 15
jelena

06.11.2019 12:29

Umesto da vaspita svoga bahatog sina, on pokušava da vaspita štampu zašto iznosi istinu o udesu. Zato će njegov sin da nastavi da gazi sve redom. Zna da će tatica sve to da plati.

Odgovori 39 13
BACO

06.11.2019 14:57

Да је његов син способан одавно би положио возачки испит. Бахат он, бахат и син.

Odgovori 26 9