Uskoro još jedna biciklistička staza: Bajsom od Pazove do Novog Sada

Autor: Republika

Vesti

05.11.2019

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Stara Pazova jedna je od vodećih opština u Sremu kada je reč o ulaganju u privredu, a da bi se ivestitori privukli bila je važna i saobraćajna infrastruktura. Osim toga, Opština je pratila potrebe svojih građana pa je tako, zbog sve većeg broja biciklista u saobraćaju, izgrađena i pešačko-biciklistička staza koja je spojila Staru i Novu Pazovu, kao i Banovce i Belegiš, a u planu je izgradnja i staze od Vojke do Store Pazove.

RepublikaFoto: Pazovačka revija
Biciklistička staza Pazova

Uz sve to Zavod za urbanizam Vojvodine objavio je nacrt Prostornog plana područja posebne namene državnog puta (IIa, br. 100) za potrebe rekonstrukcije i modernizacije puta i izgradnje biciklisticke staze na deonici Novi Sad - Stara Pazova čime bi praktično, od glavnog grada Vojvodine do Stare Pazove moglo da se dođe i biciklom.

Dužina biciklističke staze uz državni put 100 je 49,6 km, od čega su 42,4 km staze, a 7,2 km trake na kolovozu. Biciklistička staza će, kako je predviđeno, ići do granice sa administrativnim područjem Grada Beograda.

Foto: Facebook.com/Dunav grad
Biciklistička staza Banovci-Belegiš

Prostornim plana obuhvaćeni su delovi katastarskih opstina: Petrovaradin (Novi Sad), Sremski Кarlovci, Čortanovci, Beška, Maradik i Inđija, Golubinci, Stara Pazova i Nova Pazova. Ukupna površina obuhvata plana je oko 335,55 hektara.

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Stara Pazova

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading