Najmlađi u Inđiji dobijaju sigurnosna sedišta za automobile

Autor:

Vesti

05.11.2019

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak uručio je roditeljima najmlađih žitelja opštine Inđija sigurnosna sedišta za automobile, a u cilju podizanja nivoa bezbednosno-saobraćajne kulture. Naime, opštinski Savet za bezbednost saobraćaja procenio je na osnovu statističkih podataka da je ugroženost dece još uvek na visokom nivou i predložio je rukovodstvu opštine da na ovaj način pomogne roditelje-vozače.

RepublikaFoto: Opština Inđija
Predsednik Gak uručuje sedišta roditeljima

Predsednik Gak je istakao da je briga o deci i mladima u temelju lokalne politike, pa je tako u protekle tri godine rukovodstvo opštine konstantno podizalo nivo ulaganja za decu i mlade – od akcija podrške veštačke oplodnje i naknada za prvo i treće dete, preko investiranja u predškolsku ustanovu, nagrađivanja najboljih učenika i stalnog rasta studentskih stipendija, do odluke da se izgradnjom novog vrtića obezbede uslovi da svako dete pohađa predškolsku ustanovu.

RepublikaFoto: Opština Inđija
Auto sedišta dobiće sva deca koja su rođena u 2019. godini

- Auto sedište je samo jedan od vidova kako naša deca da budu bezbednija kada govorimo o prevozu. Naravno da moramo se baviti bezbednošću naše dece svakodnevno i na mnogo više nivoa nego što je samo vožnja u automobile - istakao je Gak.

RepublikaFoto: Opština Inđija

Opština je obezbedila sredstva za 300 auto sedišta, a pre podele organizovano je i stručno predavanja o bezbednosti dece u saobraćaju, upotrebi sedišta i zakonskim odredbama kojih treba da se pridržavaju svi učesnici u saobraćaju.

RepublikaFoto: Opština Inđija

Auto sedišta dobiće sva deca koja su rođena u 2019. godini i koja imaju mesto prebivališta na teritoriji opštine Inđija.

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Inđija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading