Sekretarijat potvrdio: Vazduh u Beogradu ovih dana "odličan"

Autor:

Vesti

05.11.2019

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smanjenje vazdušnog pritiska, pojačano strujanje vazduha i porast temperature povoljno su uticali na kvalitet vazduha u Beogradu, pa je on ovih dana u kategoriji "dobar" ili "odličan", navodi Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

RepublikaFoto: Tanjug

Ocena kvaliteta vazduha u Beogradu, kako je saopšteno, obavlja se na osnovu podataka dobijenih sa automatskih mernih stanica kojima upravlja Gradski zavod za javno zdravlje. Ocena se obavlja na svakih sat vremena na osnovu podataka dobijenih merenjem koncentracije zagađujućih materija u prethodnom satu. Kvalitet vazduha je, inače, moguće pratiti preko aplikacije postavljene na sajtu grada.

Kako je meteorološkom prognozom za predstojeći period najavljen pad temperature, a time i aktiviranje kućnih ložišta, očekivano je i povećanje koncentracije zagađujućih materija u vazduhu, pa iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine apeluju na građane da prate preporuke za ponašanje u slučajevima povećanog zagađenja vazduha koje će biti dostupne preko aplikacije na sajtu Beograda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading