Kum teško optužio Bastaća: Krao novac od dece u školama i vrtićima!

Autor:

Vesti

31.10.2019

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju potresa skandal u vezi kriminalnog delovanja Marka Bastaća, kao i njegovih saradnika, o čemu je javno svedočio niko drugi nego venčani kum predsednika Opštine Stari grad, Lazar Lešnjak! Posle saznanja o ličnom učešću Bastaća u otmici, vezivanju i batinanju saradnika koji mu nisu donosili reket, na videlo je isplivalo i to da je Bastać krao novac i od dece u školama i vrtićima, kao i od najstarijih sugrađana!

RepublikaFoto: Tanjug/D. KADIĆ
Marko Bastać

- Opština Stari grad je sprovodila i projekat geronto-domaćica, odnos pomoć u kući za najstarije sugrađane. Ta pomoć je bila potpuno besplatna, Opština je plaćala tu ulogu kompletno, s tim što je Agencija koja je prolazila na maloj javnoj nabavci do 3 miliona dinara vrednosti na godišnjem nivou, bila u obavezi da vrati milion dinara Marku Bastaću i da ih ispumpa kroz fiktivne konsultantske usluge putem, tada Kancelarije, koju je vodio advokat, prijatelj Andreja Belingara - istakao je Lešnjak usvom svedočenju.

 

 

Ali, tu ne nije bio kraj strašnim optužbama - nova gnusna dela predsednika Optine Stari grad, u najmanju ruku, zgadila su život svim poštenim građanima Srbije.

- Marko Bastać je uzimao i novac koji smo dobijali od grada Beograda. Zanimljivo, Sekretarijat za saobraćaj nam je godišnje prebacivao 3 miliona dinara za projekte kojima ćemo unaprediti bezbednost u saobraćaju na Starom gradu. Organizacije koje su dobile novac su sprovodile projekte u školama i vrtićima, ali te organizacije su bile u obavezi da vrate deo novca koji su dobile. Ta vrednost bila je oko 600, 700 hiljada dinara na godišnjem niovu - zapanjio je javnost Lešnjak i ovom izjavom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
MIlica

31.10.2019 10:55

Sta je sledece sto cemo cuti za ovog coveka? Bas se pitam.

Marko

31.10.2019 11:10

Ovakvi postupci i lice na ovog nasilnika Bastaca, ali da je toliko daleko mogao da ide to je vec strasno!

Ana

31.10.2019 11:21

Zvirite malo vise i bolje u sve tadasnje investicije, pronaci cete tu mnogo veci iznos!

Miki

31.10.2019 11:23

Kada smo pomislili da nas Bastac vise nicim ne moze iznenaditi, on nas je demantovao, ovo sto je uradio je pravi mafijaski scenario, kao u filmovima o mafiji i njenom delovanju.