4 medijske organizacije podnele krivičnu prijavu protiv glavnog urednika Hepija! Marić: Ova tužba im je jedini zanimljiv tekst

Autor:

Vesti

31.10.2019

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija Slavko Ćuruvija, NUNS, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Asocijacija onlajn-medija uputili su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv glavnog urednika TV Hepi Milomira Marića zbog, kako je istaknuto, krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kao i krivičnog dela povrede ugleda profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Milomir Marić

U saopštenju podnosilaca prijave navedeno je da ni mesec dana nakon vređanja profesora Sinanija u jutarnjem programu televizije Hepi Više javno tužilaštvo, uprkos najavama, još nije obavestilo javnost o pokretanju i toku eventualnog postupka protiv Marića.

Podsetimo da je urednik TV Hepi u programu uživo samo izrazio sumnju da bi Sinani kao profesor antropologije mogao da bude ekspert za srpske gusle, našalivši se da bi eventualno mogao da bude stručnjak za "roke mandoljinu". Podnošenje krivične prijave Marić je za naš list prokomentarisao u svom stilu.

- Ništa nemam zajedničko sa eminentnim novinarima niti sam pročitao nešto interesantno što su oni ikad napisali. Najzanimljiviji tekst je ovaj što su napisali protiv mene - poručuje Marić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miško

31.10.2019 08:28

Ovo je hajka na Marića.