Pančevo je pobratim sa 15 gradova u 12 zemalja

Autor: Republika

Vesti

29.10.2019

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pančevci su posebno ponosni na to što njihovo mesto ima veliki broj gradova s kojima je zbratimljen. Na podugačkom spisku su tako gradovi iz čak 12 zemalja, ukupno njih 15.

RepublikaFoto: facebook.com/Pancevo

Pančevo gradove-pobratime ima u Slovačkoj (Mihalovce), Grčkoj (Neapoli, Stavropuli), Španiji (Taragona), Francuskoj (Bulonj-Bijankur), Holandiji (Zanštad), Bugarskoj (Bela Slatina), Rumuniji (Rešica), Bosni i Hercegovini (Prijedor, Mrkonjić Grad), Rusiji (Stupino, Voskresensk), Severnoj Makedoniji (Kumanovo), Italiji (provincija Ravena) i Mađarskoj (Bonjhad).

Sa svom svojom braćom širom Evrope Pančevo održava redovnu komunikaciju i kontakte. Kako se pokazalo u mnogo prilika, ovakva vrsta povezivanja može biti od velike koristi u svakom pogledu. Građanima svakako donosi benefit, a saradnja se uspostavlja u kulturi, sportu, umetnosti, privredi.

Prema rečima samih Pančevaca, koji o bratimljenju s gradovima na raznim meridijanima govore s puno ponosa, mnogo je bilo prilika u kojima se ispostavilo da od saradnje među gradovima ima velike obostrane koristi. Takođe, kažu oni, ne treba zanemariti ni to što se o Srbiji stvara mnogo bolja slika u raznim zemljama.

Foto: Promo foto

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA PANČEVA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading