Kreće češljanje, za mesec dana stiže Zakon o poreklu imovine

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.10.2019

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predlog zakona o poreklu imovine trebalo bi da bude usvojen na sednici Vlade Srbije u narednih mesec dana, nakon čega će biti prosleđen parlamentu, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ona je istakla da Predlog zakona nije selektivan i da se odnosi na sve poreske obveznike, a ne samo na političare, navodeći da akt zajednički pripremaju Ministarstvo pravde i Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava.

Javna rasprava u trajanju od 45 dana je, kako ističe, produžena, jer je i pored mnogo kritika u javnosti bilo samo pet pisanih komentara.

Oni koji su najviše pozivali na usvajanje zakona o poreklu imovine, sada kažu da zakon ne treba da se donese, navodi ministarka.

Ističe da zakon nije namenjen samo za proveru porekla imovine političara, vec svih poreskih obveznika.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

- Zakon nije selektivan i prijavu može da podnese svaki građanin - objasnila je Kuburović.

Ona smatra da odredba da će se ispitivati imovina stečena od 2007. godine nije sporna, jer je to datum od kada se raspolaže elektronskim evidencijama, ali da to svakako ostaje otvoreno pitanje.

Upitana da li će ostati na funkciji ministra pravde, Kuburović kaže da za sada obavlja svoje aktivnosti redovno i da se nada da će biti u Skupštini tokom predstavljanja zakona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading