Ko je onda ONA? Na Svetoj Gori je strogo zabranjen ulaz ženama, ali Monah Gavrilo uslikao je pravo čudo u ruskom manastiru

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

27.10.2019

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografija je napravljena 3. septembra 1903. a arhiv svetogorskog manastira Sveti Pantelejmon izneo ju je u javnost 1997. Nastala je kao uspomena na jedan stari običaj: davanje milostinje ruskog manastira siromašnim monasima - keliotima.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Sveta Gora

Uprava manastira je tada bila odlučila da se milostinja više ne daje pošto su se manastirske zalihe na izmaku. Moguće da je ovome doprinela loša situacija u Rusiji usled koje je sve manje priloga pristizalo samom manastiru.

Monah Gavrilo trebalo je da fotografiše poslednji ovakav događaj, za uspomenu. Međutim, tada je jedino on primetio jednu ženu kako se na čudan način kreće među monasima.

Fotografisao je, dakle, tu scenu, a žena koju je samo on video prikazala se i na fotografskom papiru, okružena sjajem.

Oci su zaključili da se na slici ukazala Preveta Bogorodica i dala im do znanja da je tužna i da je protiv takve odluke, pa su odlučili da nastave sa davanjem milostinje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading