Stara Pazova brine o svojim sugrađanima: Tradicionalni susret prijateljstva osoba sa invaliditetom

Autor:

Vesti

25.10.2019

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osobe sa invaliditetom često su na margini društva, ali ne i u Staroj Pazovi. U ovoj opštini već godinama vode računa o svojim sugrađanima koji imaju poteškoće, a želja je da se ovim osobama pomogne kroz podršku, razumevanje i ljubav.

RepublikaFoto: pixabay.com

U organizaciji Društva za afirmaciju invalida "Feniks" i Udruženja paraplegičara "Fruška Gora - Srem" održan je 25. oktobra 13. Defile prijateljstva. Stara Pazova je postala centar okupljanja u kome se promovisalo prijateljstvo, razumevanje i ljubav.

Okupljanje je organizovano u Gradskom parku, a ovu tradicionalnu manifestaciju je otvorila direktorka staropazovačkog Centra za socijalni rad Rada Žugić.

Cilj ovakvih manifestacija je jačanje prijateljstva i razumevanja među ljudima i ljubavi prema sredini u kojoj žive. Sa ovoj jedinstvenog skupa u Staroj Pazovi organizatori su poslali jasnu poruku ne samo svojim prijateljima sa invaliditetom kojoi žive među njima, već i svim ostalim sugrađanima kako da se ponašaju prema svojim prijateljima sa invaliditetom.

Podršku manifestaciji su pružili pripadnici Vojske Srbije, sveštenstva, Centra za socijni rad, Crvenog krsta i nevladin sektor koji se bavi problemima osoba sa invaliditetom i hendikapiranih.

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Stara Pazova

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading