Edukacija učenika o bezbednosti vožnje mopedom

Autor: Republika

Vesti

24.10.2019

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema dana u Srbiji da se ne dogodi neka saobraćajna nesreća, često sa smrtnim ishodom. Prvi na crnoj listi poginulih su vozači motora i mopeda. U cilju povećanja opšte bezbednosti u saobraćaju, posebno ljubitelja dvotočkaša, stručnjaci apeluju da se više radi na edukaciji posebno omladine.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

U Pančevu su ovaj apel stručnjaka ozbljno shvatili, pa je u mašinskoj školi "Pančevo" održano predavanje za učenike koji stiču ili su već stekli pravo da upravljaju mopedima. Edukacija su organizovale Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva.

Samu edukaciju učenicima su držali predstavnici Centra za strucno obrazovanje "Koncept 192" iz Beograda. U pitanju su sertifikovani instruktori imaju višegodišnje iskustvo u obuci vozača motocikala i mopeda.

Foto: Promo foto

Učenicima je posebno skrenuta pažnja na opasnosti koje mogu nastati prilikom vožnje mopeda, kao i na faktore rizika koji su karakteristicni za učestvovanje mladih u saobraćaju.

Posebno su predstavljeni sistemi zaštite koji su neophodni vozačima mopeda, način korišćenja zaštitne opreme, tehnike bezbedne vožnje, zakonske obaveze i propisi koji se odnose na ovu kategoriju vozača, prednosti i mane ovakvih vozila...

Učenicima je podeljen edukativni materijal kao podsetnik o načinu bezbedne vožnje mopeda. Ova akcija predstavlja nastavak mera grada Pančeva usmerenih ka pove}anju bezbednosti ranjivih učesnika u saobraćaju.

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Pančeva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading