Prvi čovek Pančeva primio porodice sa trojkama

Autor: Republika

Vesti

24.10.2019

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakog oktobra u gradskoj upravi u Pančevu sve odzvanja od dečjeg smeha. Mališani i njihovi roditelji gosti su gradonačelnika koji tradicionalno pravi prijem za porodice sa trojkama.

RepublikaFoto: facebook.com/Pancevo
Foto: Ilustracija

Najbrojnije pančevačke porodice nedavno su dočekali gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Milenko Vučković, Član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Ove godine sedam porodica je ispunjavalo uslove propisane Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć majkama nakon ro|enja trojki ili četvorki, pa sve do punoletstva dece imaju sledeće porodice: Živaljević, Živković, Vasović, Ðokić-Radošević, Jezdimirović, Žarkov, Arambašić.

U 2019. godini za ovu namenu su iz budžeta grada Pančeva ispla}ena sredstva u ukupnom iznosu od 2.290.302,00 dinara. Svakoj od navedenih porodica isplaćeno je 327.186,00 dinara, odnosno 109.062,00 dinara po detetu.

Zajedno sa porodicom Lazarević, koja je trojke dobila u 2019. godini, na teritoriji grada Pančeva ima ukupno osam ovakvih bučnih i veselih porodica.

Foto: Promo foto

- Izmenom odluke u 2019. godini predviđeno je da se jednokratna novčana pomo isplaćuje u visini dvostrukog iznosa prosečne mesečne neto zarade po zaposlenom ostvarene u Gradu. Izuzetno smo zadovoljni i srećni da smo u prilici da pomognemo porodice i nadamo se da će biti novih svake godine. Grad ima sredstva za ovakvu vrstu finansijske pomoći i ovo je jedna od najlepših dužnosti koje imam kao gradonačelnik - rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Pančeva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading