Osnovana CarGo Fondacija: Prva akcija pomoć bolesnima od retkih bolesti

Autor: Republika

Vesti

24.10.2019

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana "CarGo", izjavio je danas da je osnovana humanitarna CarGo Fondacija, koja će prikupljati sredstva iz donacija kompanija, ali da je potpuno jedinstveno što će kompanija CarGo Technologies od svake naknade za korišćenje CarGo aplikacije odvajati deo svojih sredstava i direktno ih uplaćivati u Fondaciju.

RepublikaFoto: Promo
CarGo Fondacija i Norbs plus

CarGo Fondacija otpočela je danas prvu veliku akciju u saradnji sa fondacijom NORBS plus, najvećom fondacijom koja okuplja obolele od retkih bolesti. Cilj ove zajedničke saradnje je u prikupljanju sredstava za lečenje obolelih od retkih bolesti kojih u Srbiji ima više od pola miliona, od čega su 80 odsto deca.
 
- Hoćemo da napravimo lanac humanosti među članovima. Što se više koristi usluga to će CarGo više novca od naknade odvajati. To je nešto što će potpuno pomeriti granice dobročinstva u Srbiji - kazao je Vučić na konferenciji za medije.
 
Vučić je izjavio da CarGo nikoga nije prepustio sudbini ili ostavio na cedilu, već je CarGo zaista deo svake porodice. 
 
- Mogu da prete da će nam lomiti rebra, lobanje, kosti, da nas protivzakonito privode, ali neće moći da nas slome. Sigurno je da na represiju nikada nećemo odgovoriti nasiljem, već da na njihovu čizmu mi odgovaramo još većim dobrim delima - zaključio je Vučić. 
 
Davor Duboka, izvršni direktor Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije sa kojim je potpisan Memorandum o saradnji, zahvalio je na prepoznavanju osoba koje boluju od retkih bolesti i dodao da nažalost polovina dece sa retkim bolestima ne dočeka petu godinu života. 

Foto: Promo

- Osobama obolelim od retkih bolesti može da se pomogne kroz nabavku neophodne opreme ili medicinsko-tehničkih pomagala koja su u ovom trenutku dostupna u određenom nivou ali ne dovoljno i zato nam je važna finansijska podrška koju će nam dati CarGo Fondacija - rekao je Duboka.

 
Marko Radovanac iz fondacije "Norbs plus" kazao je da nažalost Republički fond za zdravstveno osiguranje ne može da obezbedi iznos koji je potreban za lečenje dece i odraslih koji boluju od retkih bolesti.  
 
- Trenutno je potrebno oko milion evra za opremu – hodalice, posebna kolica, posebni prsluci za lakše disanje namenjena deci kako bi im se poboljšao kvalitet života.  Ovaj sporazum mnogo znači jer prepoznajemo CarGo Fondaciju kao partnersku fondaciju, jer delimo ista načela, a to je da poboljšamo kvalitet i uslove života građana Beograda i Srbije - kazao je Radovanac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading