U Smederevskoj Palanci spremni za elementarne nepogode

Autor: Republika

Vesti

23.10.2019

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prirodne nepogode pojavljuju se iznenada, a svojim razornim moćima uništavaju sve ispred sebe. Na osnovu brojnih geoloških, meteoroloških i drugih merenja, naučnici predviđaju da prirodne katastrofe nisu isključene kada je svet u pitanju, a slično je i u našoj zemlji.

Foto: wikimedia.org/Marek Ślusarczyk

Tim povodom opštinski štab za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci na redovnim godišnjim sastancima, iz predostrožnosti, pored ostalog, razmatra neposredne rizike od elementarnih nepogoda, i donosi odluke o preventivnim merama, koordinirajući svoj rad sa Okružnim Republičkim štabom za vanredne situacije.

Opština poseduje Procenu rizika od elementarnih nepogoda i drugih katastrofa, urađenu prema najnovijem Zakonu, a u procesu donošenja je i Plan zaštite i spasavanja.

Takođe, zahvaljujući učešću u Projektu za sprovođenje Nacionalnog program upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda, koji realizuje Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima  Vlade Republike Srbije,  u saradnji sa Svetskom bankom, a koji se finansira iz donacije Švajcarske kancelarije za saradnju, Smederevska Palanka koristi specijalni softver, Sistem za integrisano upravljanje vanrednim situacijama (DRIS), koji omogućuje brzo reagovanje i ublažavanje posledica elementarnih nepogoda.

NAPOMENA: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Smederevske Palanke

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading