Đorđević: Telegrami će se pisati na ćirilici

Autor: Tanjug

Vesti

23.10.2019

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će inicirati da se telegrami štampaju na ćirilici.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zoran Đorđević

On je to rekao u Narodnoj skupštini, odgovarajući na pitanje narodnog poslanika Miladina Ševarlića zašto se u našoj zemlji telegram ne može poslati na ćirilici.

- Nisam resorni ministar za "Poštu Srbije", ali svakako imam pravo kao ministar u Vladi da iniciram to, i to ću svakako i učiniti... mislim da to neće biti problem za njih i da će pošta vrlo brzo to da promeni - rekao je Đorđević na sednici na čijem je dnevnom redu, između ostalog, Predlog zakona o poštanskim uslugama.

Đorđević je podsetio da je ranije inicirao i da PIO fond rešenja izdaje na ćirilici i da je to učinjeno.

- Kada sam, na početku svog mandata, od strane grupe poslanika iz Srpske radikalne stranke čuo da PIO fond svoja rešenja daje na latinici, kao ministar sam inicirao i PIO fond je vrlo brzo uveo da se sva rešenja pišu na ćirilici - dodao je Đorđević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading