(VIDEO) Muzika za Kalinu! Subotičani sviraju za devojčicu koja se sa samo godinu dana bori sa leukemijom

Autor:

Vesti

21.10.2019

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi koji su u četvrtak uveče zastali ispred zgrade Narodnog pozorišta da poslušaju neku od poznatih tamburaških numera u izvođenju četvorice mladih Subotičana i za to im u kutiju od instrumenta ostavili neki dinar, pomogli su devojčici Kalini Panić, koja se sa samo godinu dana bori sa leukemijom.

Foto: Budi human
Pomozimo da mala Kalina pobedi opaku bolest

Kako bi joj olakšali neophodnu transplataciju koštane srži, subotički kvartet koji čine Bojan Temunović (23), Marko Perišić (20), Nikola Stanin (20) i Josip Ivković (28), dva sata je zabavljao sugrađane i razgalio im srca.

- Želeli smo da sugrađanima izmamimo osmeh na licu, a da prikupimo novac koji je neophodan maloj Kalini. Drugarica mi je rekla u kakvom stanju se nalazi devojčica i mi smo odmah odlučili da joj posvetimo ovaj mini koncert - priča Bojan Temunović.

- Ovo je šesti ovakav naš koncert, pet je održano u Novom Sadu u centru grada, a sada smo u našem gradu. Uvek je lep odziv građana i drago nam je zbog toga.

Subotičani su iznenađeno prilazili i slušali tamburaške evergrinove, šlagere, starogradske i "eks Ju" numere. Neku su se zadržali i zapevali sa njima, a neki su ostavili novac i tako pokazali da podržavaju ovu akciju.

 

 

- Jako je lep osećaj kada pomognete nekome, svako može, čak i ako samo izađe na ulicu i odvoji vreme i posluša. U ovim teškim vremenima, moramo biti tu jedni za druge - poručuje Temunović.

Kalina je od rođenja bila beba koja se stalno smeje, a retko plače, uvek raspoložena i vesela. A onda, kada je imala nešto manje od osam meseci, počela da se budi noću i da bude previše pospana danju, odbijala je da jede, više se nije igrala, a osmeh joj je bilo gotovo nemoguće izmamiti.

I dok su svi govorili da su u pitanju zubići, mama i tata su ipak sumnjali da je to prevelika promena i odveli su je kod lekara. Posle detaljnih pregleda, analize su pokazale ono najgore. Devojčica boluje od akutne mijeloidne leukemije i to od najtežeg oblika, monoblastne leukemije M5. Leukemija se proširila na centralni nervni sistem, ćelije su se nagomilale na facijalnom nervu, što je i izazvalo parezu lica.

 

 

Jedini način da Kalina potpuno ozdravi i pobedi opaku bolest je transplatacija koštane srži.

Ovaj komplikovani zahvat iziskuje značajna novčana sredstva i neophodno ga je izvršiti u inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading