Bravo za humanost od malena! Deca u Pančevu drugarima poklanjala knjige i igračke

Autor: Republika

Vesti

22.10.2019

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako od nas je bar nekoliko puta u životu čuo da je bitno praktikovati sport ili druge fizičke aktivnosti jer one imaju mnoge benefite po zdravlje i telo. Međutim, pored brige o sebi jednako je važno, posebno kada su mališani u pitanju, objasniti im zašto bi trebali da poklone igračke, sveske, ili podele užinu sa drugarima koji nemaju dovoljno novca čak ni za osnovno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

U Pančevu je upravo 350 đaka svojim vršnjacima daravalo školski pribor i druge sitnice, koji su najpre bili participacija za učešće  u  "Trci za srećnije detinjstvo" koja je u tom gradu održana 7. oktobra.

U trci u sklopu "Dečje nedelje" učestvovali su najmlađi sugrađani iz vrtića, kao i osnovci od prvog do četvrtog razreda u organizaciji Crvenog krsta Pančevo i uz podršku Kancelarije za mlade grada Pančeva. Nakon događaja, igračke, sveske, knjige, pernice, bojice... prosleđeni su deci kojima je neophodna.

Cilj ove aktivnosti bio je skrenuti pažnju deci da svojim postupcima mogu pomoći svojim vršnjacima koji se nalaze u teškom materijalnom stanju.

Foto: Promo foto

Inače, Dečja nedelja u Pančevu se tradicionalno održava u prvoj nedelji oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima.

Napomena: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Pančeva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading