SRPSKI VINJAK ZA CEO SVET!

Autor:

Vesti

21.10.2019

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U susret sporazumu Ruske Federacije i Srbije, predsednik Aleksandar Vučić pohvalio je domaći brend. Za Rusiju će, uskoro krenuti, prva isporuka od 90.000 litara, vrhunskog pića iz "Rubina"

RepublikaFoto: Promo foto
Foto ilustracija

Pored drugih tema, ruski premijer Dmitrij Medevedev i srpski predsednik Aleksandar Vučić, pomenuli su sporazum, kojim će se povećati izvoz srpskih brendova u Rusiju, pre svega – vinjaka, čime se beleži rast proizvodnje i kapaciteta nacionalne vinarije "Rubin".

-Ljudi treba da znaju da sporazum koji ćemo potpisati sa Ruskom federacijom znači mnogo više posla za naše radnike –potvrdio je predsednik Vučić. – Oni će moći da probaju srpski vinjak, koji je, mislim, bolji od različitih i brojnih vrsta francuskog konjaka.

Za Rusiju će, dakle, uskoro krenuti, prva isporuka od 90.000 litara, pravog srpskog “Rubinov” vinjaka, koji se dobija od najboljih sorti grožđa, a u zavisnosti od starosti, godina odležavanja u hrastovim buradima, dobija se bolji kvalitet – što je vinjak stariji, to je kvalietniji. Period starenja u hrastovim buradima je minimum 2 godine, tokom kojeg se formira karakteristični buke i karakter ovog pića. U "Rubinu" čuva se vinjak, stariji I od pola veka.

Ćilibarno žuta boja i blago izraženi karakter vanile, stvoren tokom starenja destilata u hrastovoj buradi, daje poseban karakter najpoznatijem Rubinovom proizvodu, čija je postojanost osvedočena dugogodišnjom prisutnošću na domaćem i inostranom tržištu.

I Francuzi, na primer, mada poštuju, ponosno I lukavo čuvaju svoje vrednosti pokazali su veliko interesovanje za srpski  vinjak, koji nosi posebnu autentičnost. Više puta su dolazili u vinariju „Rubin“, s namerom  da kupe destilate na odležavanju, kako bi ih kupažirali s njihovim najboljim konjacima. Ovo je, može se reći, najveća moguća potvrda kvaliteta srpskog vinjaka!

- Vinjak je potpuno prirodni proizvod, pravi se isključivo od grožđa – potvrđuju tehnolozi u "Rubinu". Destilacijom vina dobija se vinski destilat koji onda odlazi na sazrevanje u hrastovu burad.

RepublikaFoto: Promo foto

Odležavanjem u hrastovim buradima vinski destilati dobijaju karakteristike vinjaka i nakon više godina odležavanja u hrastovima buradima nastaje - vinjak.

Proizvođač vinjaka, "Rubin", dobitnik je mnogih nagrada za kvalitet proizvodam pa ne čudi da se baš o ove proizvode otimaju svetske kompanije I države.

- Ne postoji neka određena mera ili doza vinjaka – kažu stručnjaci. - Sve zavisi od organizma. Muškarci mogu popiti više, žene, naravno, mnogo manje.

Sve više ga konzumiraju mladi, pre, ali i posle jela. Neko ga pije kao aperitiv, a neko kao digestiv, sve zavisi od ukusa, raspoloženja, ali i običaja.

Nijedno slavlje ne može da se zamisli bez ovog brenda na trpezi.

 

 

 

BOGATSTVO (Rubinov podrum skladisti 12.000 hrastovih buradi)

DOMAĆA PROIZVODNJA (pod zasadom je 1200ha u Srbiji)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading