SRPSKI VINJAK ZA CEO SVET!
U susret sporazumu Ruske Federacije i Srbije, predsednik Aleksandar Vučić pohvalio je domaći brend. Za Rusiju će, uskoro krenuti, prva isporuka od 90.000 litara, vrhunskog pića iz "Rubina"
Pored drugih tema, ruski premijer Dmitrij Medevedev i srpski predsednik Aleksandar Vučić, pomenuli su sporazum, kojim će se povećati izvoz srpskih brendova u Rusiju, pre svega – vinjaka, čime se beleži rast proizvodnje i kapaciteta nacionalne vinarije "Rubin".
-Ljudi treba da znaju da sporazum koji ćemo potpisati sa Ruskom federacijom znači mnogo više posla za naše radnike –potvrdio je predsednik Vučić. – Oni će moći da probaju srpski vinjak, koji je, mislim, bolji od različitih i brojnih vrsta francuskog konjaka.
Za Rusiju će, dakle, uskoro krenuti, prva isporuka od 90.000 litara, pravog srpskog “Rubinov” vinjaka, koji se dobija od najboljih sorti grožđa, a u zavisnosti od starosti, godina odležavanja u hrastovim buradima, dobija se bolji kvalitet – što je vinjak stariji, to je kvalietniji. Period starenja u hrastovim buradima je minimum 2 godine, tokom kojeg se formira karakteristični buke i karakter ovog pića. U "Rubinu" čuva se vinjak, stariji I od pola veka.
Ćilibarno žuta boja i blago izraženi karakter vanile, stvoren tokom starenja destilata u hrastovoj buradi, daje poseban karakter najpoznatijem Rubinovom proizvodu, čija je postojanost osvedočena dugogodišnjom prisutnošću na domaćem i inostranom tržištu.
I Francuzi, na primer, mada poštuju, ponosno I lukavo čuvaju svoje vrednosti pokazali su veliko interesovanje za srpski vinjak, koji nosi posebnu autentičnost. Više puta su dolazili u vinariju „Rubin“, s namerom da kupe destilate na odležavanju, kako bi ih kupažirali s njihovim najboljim konjacima. Ovo je, može se reći, najveća moguća potvrda kvaliteta srpskog vinjaka!
- Vinjak je potpuno prirodni proizvod, pravi se isključivo od grožđa – potvrđuju tehnolozi u "Rubinu". Destilacijom vina dobija se vinski destilat koji onda odlazi na sazrevanje u hrastovu burad.
Odležavanjem u hrastovim buradima vinski destilati dobijaju karakteristike vinjaka i nakon više godina odležavanja u hrastovima buradima nastaje - vinjak.
Proizvođač vinjaka, "Rubin", dobitnik je mnogih nagrada za kvalitet proizvodam pa ne čudi da se baš o ove proizvode otimaju svetske kompanije I države.
- Ne postoji neka određena mera ili doza vinjaka – kažu stručnjaci. - Sve zavisi od organizma. Muškarci mogu popiti više, žene, naravno, mnogo manje.
Sve više ga konzumiraju mladi, pre, ali i posle jela. Neko ga pije kao aperitiv, a neko kao digestiv, sve zavisi od ukusa, raspoloženja, ali i običaja.
Nijedno slavlje ne može da se zamisli bez ovog brenda na trpezi.
BOGATSTVO (Rubinov podrum skladisti 12.000 hrastovih buradi)
DOMAĆA PROIZVODNJA (pod zasadom je 1200ha u Srbiji)
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)