Možda su deca u opasnosti? Uprkos zabrani policije đaci će putovati na ekskurziju

Autor: Kurir, Republika

Vesti

19.10.2019

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković, čiji su đaci jutros od strane policije sprečeni da krenu na ekskurziju, demantuje da je putovanje otkazano. Kaže da je sve po propisima, jer su sporne isprave vozača autobusa u procesu izrade i oni, navodno, mogu da voze.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

- Autobusi su bili potpuno tehnički ispravni, a vozači su podneli zahtev za kvalifikacionu karticu (CPC), kaže Milan Radaković.

Kako nezvanično prenose mediji, policija može na licu mesta tokom provere da ustanovi ispravnost ili neregularnosti autobusa i vozača, što se u ovom slučaju desilo, ali ne može da zabrani organizatoru da ponovo angažuje iste vozače.

Da podsetimo, pomenuta ekskurzija nije bila zvanično prijavljena policiji, ali je policija sama došla do saznanja da učenici imaju organizovano putovanje do Palića.

Policija je po saznanju odmah izašla na teren i posle provere obavestila da oba autobusa ispunjavaju uslove za prevoz dece, ali ne i vozači - nijedan od njih dvojice.

Prema još uvek nezvaničnim saznanjima nijedan vozač nije imao kvalifikacionu karticu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, a jedan od njih nije imao ni ugovor o radu.

Policija je odmah zbog bezbednosti dece zabranila odlazak na ekskurziju đacima Zrenjaninske gimnazije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ruža

19.10.2019 15:14

Da li su se dogovorili ko će da odgovara ako se nešto desi?