Dokle, bre, više! Širi deponije, baš ga briga za istragu

Autor:

Vesti

19.10.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojkan Krstić nastavlja da širi biznis s deponijama uprkos istragama koje se vode! Vlasnik "Elita gradnje", kako saznajemo, otvorio je šest novih deponija u Beogradu, čime je pokazao da ga baš briga što se Uprava kriminalističke policije, po nalogu Drugog tužilaštva, uveliko bavi divljim smetlištima u prestonici. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da i on bude saslušan u ovom postupku i to kao osumnjičeni.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/facebook.com/Vojkan Krstić
Ne brine za istragu: Vojkan Krstić

Krstića su, podsetimo, optužili mnogi građevinari da gazduje većim brojem divljih deponija u Beogradu, da ih ucenjuje da sve kamione voze na njegova smetlišta i da je on na tom biznisu zaradio milione.

Tako je, posle nekoliko meseci pauze, ponovo počeo da dovozi đubre i šut na deponiju u voždovačkom naselju Kumodraž. Meštani Đurđevdanske ulice, čije bašte gledaju direktno na njegovo smetlište, opet strahuju od bahatog Krstića, koji im je već više puta pretio. U pitanju su uglavnom stariji ljudi, penzioneri koji su prepušteni na milost i nemilost tajkunu koji sebe u javnosti predstavlja kao humanitarca.

ČINJENICE o bahatom tajkunu

RepublikaFoto: youtube.com/NOVAK KNEŽIĆ
Vojkan Krstić

* Vojkan Krstić zgrnuo bogatstvo na divljim deponijama koje ima širom Beograda

* Ucenjivao građevinare da šut voze na njegove deponije

* Po kamionu šuta naplaćivao između 1.200 i 1.700 dinara

* Predstavlja se kao humanitarac, ali mu je to paravan za brojne mutne poslove, među kojima je i prostitucija

* Vlasnik je paravojne formacije Spasilački centar Srbije, čije sedište je na manje od jednog kilometra od kuće predsednika Vučića u Jajincima

- Pre desetak dana ponovo su počeli da tutnje kamioni i dovoze otpad na deponiju. Nekad rano ujutru, a nekad i predveče prođe po desetak kamiona na kojima piše da su vlasništvo "Elita gradnje". Šut i đubre istovaruje s brda, pa pokriva zemljom kako bi prikrio tragove. Deponija, koja se sa prvobitnih 15 ari proširila na dva i po hektara sada klizi i stigla je do električnih vodova koji su čitav kilometar udaljeni od njegovog smetlišta. Direktno su ugroženi vodovi koji, ako, nedajbože, popucaju, mogu da naprave haos - kažu meštani Đurđevdanske ulice, koji iz straha od Krstića mole da im ne navodimo imena jer, kako kažu, iz ranijeg iskustva znaju da je tajkun spreman na sve.

ŽITELJI KUMODRAŽA: Po desetak kamiona "Elita gradnje" dovoze šut i đubre. Istovaruju s brda, pa pokrivaju zemljom kako bi se prikrili tragovi

Zemljoradnička ulica, kojom ponovo tutnje Krstićevi kamioni iako nije predviđena za vozila teža od 3,5 tona, već je bila potpuno uništena zbog njegovog bahatog ponašanja.

40 divljih deponija, prema procenama, ima u Beogradu

Ulica je o trošku građana ponovo asfaltirana, ali teško da će dugo izdržati novi nalet kamiona koji tu svakodnevno prolaze natovareni šutom i zemljom.

Deponija na Batajničkom putu

Javili su se čitaoci Srpskog telegrafa i poslali fotografije Krstićeve deponije na Batajničkom drumu. Divlja deponija nalazi se preko puta naselja Ekonomija 1, tik uz distributivni centar "Nektara". Na fotografijama koje su nam poslali, a i kako kažu naši čitaoci, može se videti da svakodnevno dolazi na desetine kamiona sa smećem koje se tu istovaruje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Jovan

19.10.2019 14:05

A gde mu je kuma Ivana opstina Vozdovac

Stepa

19.10.2019 15:14

Policija vrlo dobro zna kao i direktor skole kao i ceo kumodraz da je ucestvovao u rafalnoj pucnjavi u skolskom dvoristu kao i da prodavao nedozvoljena sredstva preko puta skole u fast foodu

Gospodin ugledni

23.10.2019 18:53

Da li je opstina vozdovac podnela krivicnu prijavu tuzilastvu protiv ovog kriminalnog dela divlje deponije u kumodrazu!!!

Mica

24.10.2019 16:30

Kada ce poceti ciscenje mega divlje deponije u kumodrazu