Stefanović (UST): Očekujem da Tužilaštvo reaguje zbog Obradovićevih pretnji predsedniku

Autor: Republika

Vesti

18.10.2019

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca (UST) Nenad Stefanović rekao je da očekuje reakciju nadležnog Tužilaštva na pretnje koje je lider dveri i jedan od lidera Đilasovog Saveza za Srbiju Boško Obradović uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nenad Stefanović

- Postoji osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo Ugrozavanje sigurnosti iz člana 138. Krivičnog zakonika. Ovim članom propisano je da ako neko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica, biće kažnjen novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine - naveo je Stefanović i precizirao:

- U konkretnom slučaju radi se o kvalifikovanom obliku ugrožavanja sigurnosti predsednika Republike gde je propisana strožija kazna zatvora u trajanju od 6 meseci do 5 godina. Radi se o krivičnom delu koje se goni po službenoj dužnosti i očekujem reakciju nadležnog tužilaštva - apelovao je Stefanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Tanja

18.10.2019 16:29

Bosko mora da odvikne da pretnjama i nasiljem resava svoje bolesne probleme.

Odgovori 11 0
Rile

18.10.2019 17:18

Boško je navikao na uličarski način vođenja politike. Ali nadamo se da će se i tome stati na put. Tužilaštvo mora da reaguje.

Odgovori 11 0