Predsednik UST odgovorio Dukiću na tvrdnje o kandidaturi

Autor: Republika

Vesti

17.10.2019

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik UST Nenad Stefanović odgovorio je na navode člana DVT Stanislava Dukića, koji su u sredu izneti u okviru Vesti u 18 časova na TV "Prva".

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
UST

- Kao predsednik UST apsolutno nemam nikakvu nameru da se kandidujem za izbornog člana DVT, umesto Stanislava Dukića, ukoliko isti bude razrešen sa funkcije, iako sam siguran da bi bilo koji kandidat UST-a bio izabran u DVT, imajući u vidu podršku struke i trenutan rad izbornih članova DVT, koji dolaze iz Udruženja tužilaca Srbije. 

Gospodin Dukić se kao član DVT nalazi u fokusu UST, zato što se borimo za vladavinu prava i zato što ni jedno drugo strukovno udruženje niti nevladina organizacija ne sme da postavi pitanje šta se to dešava u najvišem tužilačkom telu, čiji su izborni članovi prijavljeni za sukob interesa, a u vezi čijih postupaka očekujemo odluke disciplinskih organa. 

UST savetuje Stanislavu Dukiću da sve što ima da kaže u vezi afere "Novi Pazar" i nezakonitog postupanja na aktuelnim oglasima koje sprovodi DVT i pored zahteva za izuzeće mnogih kandidata, iznese nadležnim organima, uključujući i disciplinskog tužioca DVT, a ne da se pravda javnosti tražeći izgovore u navodnom progonu od strane politike ili svojih kolega, pri čemu je potpuno svestan da DVT u ovom trenutku nema nikakav mehanizam da ga razreši, te da je na svojoj funkciji apsolutno siguran - rekao je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading