Građani Nove Varoši sami odlučuju o opštinskim parama

Autor: Republika

Vesti

16.10.2019

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani sami odlučuju o svom mestu i projektima koji će biti sprovedeni. Upravo ovakav model, koji se uspešno primenjuje u mnogim razvijenim zemljama, realizuje i Opština Nova Varoš. Dosadašnja iskustva pokazala su se kao veoma pozitivna. Zadovoljni su i opštinari i žitelji Nove Varoši. Novovarošani su tako i ove godine direktno i neposredno uključeni u planiranje i kreiranje opštinskog budžeta za sledeću, 2020. godinu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

- Vaš predlog na ovaj način ima šansu da se nađe na listi prioriteta koji će biti finansirani sredstvima budžeta Opštine Nova Varoš za 2020. godinu - stoji u pozivu koji je objavila lokalna samouprava.
S druge strane, građani Nove Varoši s kojima smo razgovarali izuzetno su zadovoljni ovakvom saradnjom sa lokalnom samoupravom i mogućnosšću da utiču na rešavanje svojih životnih potreba.
Posebno je značajno što se sve može obaviti elektronski (elektronska verziju upitnika dostupna je na sajtu opštine - www.novavaros.rs).

Krajnji rok za dostavljanje predloga je 1. novembar.

Nakon toga, pristupiće se planiranju, kreiranju i usvajanju budžeta za sledeću godinu.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE OPŠTINE NOVA VAROŠ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading