Priboj čuva sećanje na svog Danila

Autor: Republika

Vesti

16.10.2019

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priboj će od 22. do 25. oktobra biti epicentar umetnosti u Srbiji. U ovom gradu održaće se sedmi po redu festival „Dani Danila Lazovića", u znak sećanja na velikog barda jugoslovenskog i srpskog glumišta, Pribojca Danila Lazovića. Organizatori su Dom kulture „Pivo Karamatijevic" i Zavičajni muzej Priboj, a pokrovitelj je Opština Priboj.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Danilo Lazović

Festival će i ove godine okupiti veliki broj poznatih glumaca,filmskih i pozornišnih radnika, a najviše će uživati pribojska publika tokom četiri festivalska dana.

Ovogodišnji festival održaće se pod sloganom „Poezija su ljudi". Prema rečima direktora festivala, takođe pribojskog glumca Milorada Damjanovića, aktivnog člana Beogradskog dramskog pozorišta, možda baš ovaj slogan, više nego ijedan ranije odslikava suštinu poezije i našu misiju.

- Danilo Lazović, čije ime, delo i umetničku veličinu i slavimo, najbolji je primer da su poezija ljudi. Baš zbog toga ovogodišnji festival upravo je i okrenut ljudima, njihovim radostima i problemima, odnosno svemu onome što čini život onakvim kakav i jeste. U tome je presudna uloga umetnosti i poezije. Prepoznati, oplemeniti i opomenuti da je život dar, a umetnost njegov najveći prijatelj - kaže Damjanović.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA PRIBOJA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading