Priboj se visoko kotira po transparentnosti

Autor: Republika

Vesti

15.10.2019

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko priznanje za rad lokalne samouprave u Priboju. Naime, po indeksu transparentnosti lokalne samouprave, Priboj je iznad srpskog proseka, gotovo u samom vrhu liste, među 170 lokalnih samouprava u Srbiji, koliko je u svom istraživanju u ovoj godini obuhvatila organizacija Transparentnost Srbija.

RepublikaFoto: printscreen/Google Earth
Priboj

Kriterijumi su grupisani u čak 95 indikatora, koji su svrstani u osam kategorija (skupština i veće, budžet, opština i građani, slobodan pristup informacijama, informator o radu, javna preduzeća i ustanove, javne nabavke i ostali). Indeksi su se kretali od 0 do maksimalnih 100 bodova, a u praksi je to bilo od 12 do 67 indeksnih poena.

Sa 48 bodova Priboj je rangiran na visoko 31. mesto. Isti broj bodova imaju još tri opštine, samo bod više četiri opštine, a razlika od svega četiri boda je među čak 18 opština. U svakom slučaju, Priboj je u prvoj petini liste.

Pobednik za ovu godinu bila je opština Plandište, sa 67 bodova, drugo i treće meto dele Paraćin i Novi Pazar sa bodom manje, slede Veliko Gradište i Užice, na petom mestu, a pored grada sa Đetinje, Priboj je nabolje rangirana opština u Zlatiborskom okrugu. U ovom okrugu iza Priboja su Nova Varoš, na 45. mestu, Čajetina na 54, Požega na 69, Arilje na 76, Prijepolje na 87, Bajina Bašta je 104, Sjenica 105, dok je Kosjerić na 120. mestu.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE OPŠTINE PRIBOJ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading