Prva beba rođena u Lazarevcu posle 73 godine

Autor: Tanjug

Vesti

11.10.2019

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Lazarević, prva beba rođena u vanbolničkom porodilištu u Lazarevcu dobila je danas poklone od opštine, a tim povodom obišao ju je i državni sekretar u ministarstvu državne urpave i lokalne samuprave Bojan Stević.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

- Rođenje prve bebe u novom porodilištu predstavlja veliki dan i za građane opštine Lazarevac i sve zaposlene u porodilištu Dr Ðorđe Kovačević - rekao je Stević, koji je u ime Ministarstva državne uprave porodici Lazić čestitao na trećem detetu.

- Tek ćemo u narednim mesecima i godinama biti svesni značaja novog porodilišta za Lazarevac i šire - rekao je Stević i dodao da su već čekaonice pune dama i budućnih majki koje sada imaju najmoderije uslove.


Stević je pozvao presednika opštine Lazarevac Bojana Sinđelića i njegove saradnike da obezbede još značajniju pomoć za porodilje.

- Pokloni za Mariju, koje smo joj doneli, pokazatelj su brige za sve ostale bebe koje će se roditi - rekao je Stević i dodao da je na presedniku opštine i njegovim saradnicima da obezbede i značajnija sredstva i pomoć za bebe koje dolaze.

Državni sekretar je izrazio očekivanje da će te mere dati rezultate.

Doktor Milivojević, izrazio je zadovoljstvo što je bio na čelu tima koji je u Lazarevcu u novom vanbolničkom reprezentativnom porodilištu, posle 73 godine, obavio prvi porođaj


- To je veliko zadovoljstvo za sve nas, iako smo imali stotine hiljada porođaja znak da grad nastavlja napred - rekao je Milivojević i dodao da je porodilište pravi simbol života.

Majka Jovana Lazić rekla je da je imala lepu trudnoću, da je zadovoljna osobljem, babicom i uslovima u porodilištu.

- Preporučujem svim Lazarevčankama koje imaju normalnu trudnoću da se porode u Lazarevcu - rekla je majka prve bebe kojoj je predsednik opštine, između ostalog, uručio i ček na 100.000 dinara.

Sinđelić je Mariji poželeo da ostane u Lazarevcu, da se tu uda, i dodao da će opštiniski čelnici obezbediti sve uslove da tako i bude.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading