Skeleti iz taksi gepeka prvi put u javnosti: Kako taksisti krše zakon?

Autor: Republika

Vesti

11.10.2019

10:23

Prva zloupotreba: Taksi dozvole nemaju svi koji voze taksi

youtube.com/Car:Go Go Anywhere

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić najavio je veliku akciju raskrinkavanja taksi kartela i njihovih zloupotreba, čime su, kako kaže "skeleti iz taksi gepeka prvi put u javnosti".

Guberinić je rekao da su bili šokirani saznanjima, koje su dobili od poštenih taksista koji ne žele da učestvuju u režiranom haosu na ulicama, te da je zbog toga imaju još veću obavezu da o ovim kriminalnim saznanjima obaveste javnost.  

- Zanemeli smo kada smo ovo čuli, a sada, mora da progovori država. Ni najveći politički zaštitnici neće uspeti da zaštite taksi bosove od istine i istrage nadležnih organa - rekao je Guberinić i najavio da će tek "početi da ispadaju 'skeleti' iz taksi gepeka".

Medija centar Beograd
Vuk Guberinić

Prva velika zloupotreba, koju je Guberinić izneo je da taksi dozvolu nemaju svi oni koji voze taksi, već da veliki broj vozača vozi suprotno zakonu o prevozu putnika.

- To je zaista najveće licemerstvo. Veliki deo ljudi koji taksira zapravo nema nikakvu dozvolu, osim obične vozačke. U praksi, situacija izgleda tako što taksista sa taksi dozvolom otvori firmu i uposli druge ljude koji ni nemaju dozvolu da voze taksi - kazao je direktor CarGo.

Guberinić je pozvao i ministarku Zoranu Mihajlović da se izjasni o ovoj činjenici jer i ona svojim izjavama učestvuje u dovođenju javnosti u zabludu da CarGo radi suprotno zakonu, a to su zapravo vođe taksi kartela koje očigledno štiti.

Direktor CarGo najavljuje da je raskrinkavanje taksi kartela tek počelo, te da će nastaviti da iznose saznanja o zloupotrebama jer će "na taj način pomoći nadležnima da preseku kriminalni gordijev čvor koji ucenjuje Srbiju.  

- Došlo je vreme da Srbija i Beograd konačno saznaju decenijsku igru taksi kartela - zaključio je Guberinić. 

 

Komentari (1)

Loading
Vasko

11.10.2019 12:10

Monopoli i karteli su zabranjeni zakonom.