Početak 13. ciklusa akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole"

Autor: Republika

Vesti

10.10.2019

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JKP "Parking servis" Beograd počelo je trinaesti ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole" edukativnom predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju za 120 đaka prvaka OŠ "Kralj Petar II Karađorđević". Predstavi su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

RepublikaFoto: I. I.
Interaktivna predstava

Vesić je rekao da je ova akcija jedna od najlepših, koju ima Grad Beograd i dodao da oko 17.000 prvaka u toku svake školske godine ima priliku da pogleda edukativnu predstavu, dobije fluorescentne prsluke i uči o osnovama ponašanja u saobraćaju.

- Mislim da u našoj zemlji, a u Beogradu sigurno, nismo imali uspešniju akciju, kada je reč o bezbednosti dece u saobraćaju. Oko 200.000 dece, za 13 godina, prošlo je kroz ovu akciju. Neka od te dece sada su na fakultetu, ali prva saznanja i praktičnu obuku o saobraćaju dobili su upravo kroz ovu akciju. Ona je postala tradicionalna i hvala "Parking servisu" što je svake godine uspešno organizuje. – istakao je Vesić.

RepublikaFoto: I. I.
Direktor Parking servisa deli poklone đacima

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković istakao je da je jako ponosan na akciju "Đaci vas mole, usporite pored škole" i podsetio da su prvi đaci prvaci koji su slušali ova predavanja sada aktivni vozači.

-Prve generacije, koje su prošle ovu obuku, danas učestvuju u saobraćaju u svojstvu vozača. Naše predstave, kojih je do sada bilo oko 2.000, postale su sinonim za bezbednost dece u saobraćaju i svi koji čuju dobro poznatu melodiju "Usporite pored škole" znaju da je ona obeležje ove naše akcije. Akcija je potvrda i uspešne saradnje "Parking servisa" sa saobraćajnom policijom, čiji službenici nam pomažu na ispunjavanju najvažnijeg zadatka, a to je da beogradski đaci budu sigirni na putu od kuće do škole - rekao je Čupković.

RepublikaFoto: I. I.
Početak 13. ciklusa akcije

Uz hor i džinglove "Samo sporo kad ste pored škole" i "Čuvajte nam đake", edukativnu predstavu za prvake OŠ "Kralj Petar II Karađorđević" izveo je predavač iz "Parking servisa". Uz pomoć jednostavne i zabavne predstave, prvaci su mogli da nauče kako pravilno da prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove. Na kraju predstave, đaci su od "Parking servisa" dobili poklone – raspored časova, bojanku i bojice, brošuru "Bezbedno do škole" i prepoznatljivi fluorescentni prsluk.

Kao društveno-odgovorno preduzeće, "Parking servis" je akciju "Đaci vas mole, usporite pored škole" pokrenuo 2008. godine i sprovodi je sa ciljem da se poveća bezbednost dece u saobraćaju, kroz edukaciju dece i apele na vozače da vode posebnu brigu o najmlađima. U toku ovog ciklusa, školske 2019/2020. godine, edukativna predavanja biće održana u 160 osnovnih škola na teritoriji 17 beogradskih opština.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading