Zaključak Stefanovića i holandskog ambasadora: Srbija napredovala u procesu evropskih integracija, posebno u 3 oblasti

Autor:

Vesti

09.10.2019

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i novoimenovani ambasador Kraljevine Holandije Žil Anro Bešur Plah razgovarali su danas o napretku Srbije u procesu evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na Poglavlje 24 – pravda, sloboda, bezbednost.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Žil Anro Bešur Plah i Nebojša Stefanović

Stefanović je predstavio holandskom ambasadoru do sada ostvarene rezultate u okviru Poglavlja 24, rekavši da je naša zemlja do sada ispunila više od 50 odsto predviđenih aktivnosti u okviru pomenutog Poglavlja.

Ministar je dodao i da je nedavnim uspostavljanjem Nacionalnog kriminalističko-obaveštajnog sistema ispunjena jedna od najkompleksnijih i najznačajnijih preporuka Evropske komisije.

Potpredsednik Vlade Srbije upoznao je holandskog ambasadora i sa do sada preduzetim koracima na unapređenju izbornog procesa u Republici Srbiji.

Stefanović i Plah razgovarali su i o mogućnosti saradnje kroz projekte koji će doprineti podizanju kapaciteta srpske policije. Takođe, tema sastanka bila je i saradnja u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i krijumčarenja oružja, kao i suzbijanju trgovine narkoticima.

Plah je pohvalio odgovoran pristup Republike Srbije tokom migrantske krize, kao zalaganje pripadnika MUP-a u borbi protiv terorizma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading